Zina-Carabina // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre candidatura Zinei-Carabinei la postul de preşedinte. Unii spuneau că-i bună de preşedinte, fiindcă a fost ascultătoare ca premier, alţii spuneau că-i foarte bună, căci a fost foarte şi foarte ascultătoare ca premier şi poate trage cu carabina în dracii de şcolari. În vremea aceasta, la televizor, Voronin, bâlbâindu-se şi poticnindu-se, citea de pe o foaie cu antetul PCRM în limba de stat şi cea de comunicare interetnică:

„Comitetul Central al PCRM apreciază gestul lui Dodon, Greceanîi şi Abramciuc ca o acţiune de mare, nemaivăzută, cinică, ticăloasă trădare şi teribilă, completă, exhaustivă degenerare etico-morală. Consecinţele politice şi existenţial-ontologice ale acestei trădări pot avea cea mai dramatică, profundă continuitate pentru viitorul şi statalitatea moldovenească, a mult pătimitului său popor, capabile să înrădăcineze în ţară pentru o perioadă lungă de timp regimul oligarhic criminal, mafiot, antipopular, antinaţional, antistatalist şi antigeneraluman….”

– Cine i-a scris textul acesta? – se întrebă Cozonac. – Şi-a bătut joc de moşneag.

„Primele rezultate ale acestei îngrozitoare trădări sunt evidente: AIE dispune acum de numărul necesar de voturi pentru alegerea propriului preşedinte şi ignorarea deplină a jumătate din societatea moldovenească… Plecarea lor din PCRM va avea consecinţe grave, catastrofale, apocaliptice pentru ţară, de aceea partidul comuniştilor cheamă poporul la rezistenţă. Proletari din toate raioanele, uniţi-vă!” – încheie Voronin pe o tonalitate optimistă.

– Da, uniţi-vă să-i apăraţi pe capitaliştii comunişti, menţionă Cozonac.

„PL nu o votează pe Greceanîi!” – declara la televizor Ghimpu, care îi luase locul lui Voronin de la televizor. „Dacă o alegem pe Greceanîi, pot izbucni proteste ca la 7 aprilie”, spuse primarul Dorin Chirtoacă, apărut după Ghimpu.

– Mai n-aş crede, replică Scurtoi. Baghirov nu mai vine pe la Chişinău, căci îl arestează Zubco.

„Observăm prea multe emoţii, dar acest proces trebuie să fie unul mult mai pragmatic”, declara Filat, care îi luase locul lui Chirtoacă. „Partidul nostru este dispus să examinăm candidatura Zinaidei Greceanîi”, spunea Lupu, dar nimeni nu îl credea.

Acuma stau şi mă gândesc, dar de ce să nu o numim pe Zinaida Greceanîi mai mare peste carabinieri? Poate asta e vocaţia ei?

Al vostru rulevoit, polomoşnic, zagotscotcantor, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga