Zimbrii, afară din cupele europene

Cu cinci etape înainte de finalul Diviziei Naţionale, după rezultatul de 0-0 cu Iskra-Staly, FC Zimbru a coborât pe locul cinci în clasament şi e în afara cupelor europene. În acelaşi timp, FC Sheriff a câştigat cu 3-1 în faţa celor de la CSCA-Rapid. Sherifii mai au nevoie de un punct pentru ca să câştige matematic cel de-al zecelea titlu consecutiv în Divizia Naţională.

FC Zimbru avea nevoie de victorie ca de aer în meciul cu ocupanta locului doi, Iskra-Staly Râbniţa, mai ales că Olimpia Bălţi a câştigat în faţa celor de la FC Dacia şi a promovat pe locul patru în clasament, ultimul care califică o echipă din Moldova în cupele europene. Iskra-Staly a dominat meciul în primele minute, dar ulterior partida s-a echilibrat. Antrenorul principal de la FC Zimbru, Ivan Tabanov, a motivat acest semieşec prin faptul că meciul s-a jucat pe un teren natural şi nu artificial, aşa cum erau obişnuiţi elevii săi. „Această trecere de la un teren artificial la unul natural şi-a spus cuvântul. Elevii mei încă nu s-au obişnuit să joace în aceste condiţii. Una peste alta, am obţinut un rezultat de egalitate cu o echipă foarte bună”, a încheiat Tabanov.

De partea cealaltă, antrenorul de la Iskra-Staly Vlad Goian a declarat că este mulţumit de rezultat. „Atât noi, cât şi cei de la FC Zimbru aveam nevoie de puncte. Noi am controlat ostilităţile pe teren şi ne-am creat ocazii, dar la realizare am stat mai prost. Dacă nu am reuşit să marcăm, putem spune că rezultatul de egalitate este unul just”, a spus Goian.

Selecţionerul vrea zimbri la naţională

Chiar dacă în ultimele două meciuri au acumulat doar un punct, zimbrii au reuşit să îi capteze atenţia selecţionerului Gabi Balint. Acesta şi-a schiţat o listă cu 40 de jucători moldoveni. 22 dintre aceştia vor pleca în cantonamentul din Austria de la finele lunii mai 2010. Balint a declarat că mizează foarte mult pe tinerii fotbalişti de la FC Zimbru. Aceştia au reuşit performanţa de a obţine opt victorii consecutive. Deocamdată, selecţionerul nu s-a decis pe cine dintre zimbri va convoca pentru partidele amicale cu Azerbaidjan şi Emiratele Arabe Unite.

Sheriff defilează spre al zecelea titlu consecutiv

FC Sheriff Tiraspol este aproape să devină campioană pentru a zecea oară consecutiv. Fotbaliştii antrenaţi de Andrei Sosniţchi au câştigat cu 3-1 partida cu CSCA Rapid. Tiraspolenii au deschis scorul în prima jumătate a primei reprize prin Aleksandr Erohin. În partea doua a meciului, Serghei Gheorghiev a majorat avantajul gazdelor. Fostul jucător al lui FC Zimbru Iurie Levandovschi a redus din diferenţă pentru Rapid în minutul 73. Speranţele rapidiştilor de a obţine cel puţin un rezultat de egalitate au fost risipite de golul muntenegreanului Nikolic. FC Sheriff s-a distanţat la 15 puncte faţă de principala concurentă Iskra-Staly Râbniţa. Echipa tiraspoleană va deveni campioană dacă, în etapa viitoare, va obţine cel puţin un egal în deplasare cu Academia UTM.
Dacii au irosit tot ce au obţinut în retur

Partida din etapa a XXVIII-a cu cele mai multe goluri s-a disputat între FC Dacia şi Olimpia Bălţi. Dacii au pierdut cu 2-4 meciul cu bălţenii şi le-au permis acestora să se apropie la doar un singur punct de locul trei. Cei de la FC Dacia au un parcurs foarte slab în acest retur de campionat, reuşind să acumuleze doar 12 puncte în cele 11 partide disputate în 2010.

Cei de la Olimpia au început în trombă meciul, iar în minutul 34 conduceau cu 3-0 prin golurile marcate de Glega (min. 10), Şişkin (min. 25) şi Cheltuială (min. 34). Dacii, care au jucat pe teren propriu, au avut o tresărire de orgoliu şi, în minutul 38, au redus din handicap printr-un gol marcat de Akhilgov (min. 38), iar apoi prin Habib Gock (min. 65). Totuşi elevii lui Nicolae Bunea nu au vrut să trăiască periculos ultimele minute ale meciului şi au mai marcat încă o dată prin Oleg Şişkin.
În celelalte meciuri ale etapei, s-au înregistrat următoarele rezultate: Sf. Gheorghe – Academia UTM 1-0, FC Nistru – FC Tiraspol 0-1, FC Dinamo – FC Viitorul 1-0.

În clasament, conduce FC Sheriff cu 69 de puncte, Iskra-Staly – 54, FC Dacia – 51, Olimpia – 50, FC Zimbru – 49, Academia UTM – 39, CSCA Rapid – 38, FC Viitorul – 32, FC Tiraspol – 30, FC Dinamo – 25, Sf. Gheorghe – 19 şi lanterna roşie, FC Nistru – 11 puncte.
Următoarea etapă va avea loc pe 2 mai.

Vitalie Hadei