Zilele Literaturii Române, la a V-a ediție

 

 

Peste 50 de scriitori din R. Moldova, Belgia și România participă la cea de-a V-a ediție a Zilelor Literaturii Române la Chișinău, desfășurată în perioada 21-24 mai.

Invitați speciali ai ediției curente sunt Dan Alexe (Bruxelles, Belgia), Vasile Romanciuc, Emilian Galaicu-Păun, Sorin Hadârcă, Alexandru Bordian, Constantin Cheianu, Tamara Cărăuș, Silvia Goteanschi, Emanuela Iurkin (R. Moldova), Ruxandra Cesereanu, Marius Chivu, Bogdan  Crețu, Vasile Ernu, Valeriu Gherghel, Dinu Guțu, Alina Purcaru, Dan Sociu și Adrian Schiop (România).

Evenimentul este organizat de Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Editura ”Cartier” & Muzeul Național al Literaturii Române din București în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din R. Moldova, Direcția Cultură a municipiului Chișinău,  Librăria din Centru și alte instituții de cultură. „Cele mai importante cărți, apărute în literatura română în ultimul timp, aduc autorii lor la Chișinău. La actuala ediție a Zilelor Literaturii Române participă scriitori ce au scos cărți de valoare în ultimii doi ani și care au fost premiate sau au fost în atenția criticii literare”, menționează Gheorghe Erizanu, director al Editurii Cartier.

În cadrul Zilelor Literaturii Române au loc lansări de carte, lecturi, dezbateri, conferințe, sesiuni de autografe, la Librăria din Centru, Liceul „Spiru Haret”, Liceul „Mihai Eminescu”, Casa Dacă Hotel, Atelierul Cocoșul Roșu, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” și Academia de Științe a Moldovei.