Zilele Basarabiei la Bucureşti

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti desfăşoară între 25-27 martie cea de-a IV-a ediţie a Festivalului “Zilele Basarabiei la Bucureşti”. Într-un comunicat de presă difuzat de această organizaţie se menţionează: „Pe 27 martie 2011 se împlinesc 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu România – marele vis al românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Pentru că acum, ca şi atunci, împărţim aceeaşi limbă, aceeaşi istorie şi aceleaşi valori, ne dorim ca semnificaţia acestei date să rămână la fel de vie în cugetul şi spiritul românesc, ca şi la 1918”.

La organizarea evenimentului au contribuit: Institutul Cultural Român, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Biblioteca Centrală Universitară, Universitatea din București, Casa de cultură a Studenților din București, ArCub, Liga Studenţilor Români din Străinătate.

Programul festivalului include expoziţia de afişe “Utopia Podului de Flori” semnată de Corina Roşca, un concert la restaurantul-muzeu “Vatra Neamului”, expoziţia de fotografii de la 7 aprilie 2009, “Libertatea în imagini”, o dezbatere la Universitatea din Bucureşti cu titlul “Unitatea românilor de pretutindeni”, un concert cu Snails, Alexandrina Hristov, Paralela 47 şi „Gândul Mâţei”.

Duminică, 27 martie, va avea loc o slujbă de pomenire la Mănăstirea Cernica, acolo unde îşi află odihna de veci câţiva dintre cei care au înfăptuit Unirea. Va urma un moment de reculegere la “Hanul lui Manuc”, locul în care s-a semnat cedarea Basarabiei în 1812.

La Festivalul „Zilele Basarabiei la Bucureşti” vor fi prezenţi importanţi oameni de cultură, personalităţi din mediul academic, ziarişti, analişti, studenţi, atât din România, cât şi din Republica Moldova.

The following two tabs change content below.