Zidane îşi pregăteşte revenirea în lumea fotbalului

Fostul mare mijlocaş francez a anunţat că va colabora cu Mourinho la Real Madrid, unde e consilierul preşedintelui Florentino Perez.

Retras în 2006, după finala Mondialului punctată de celebrul cap trimis în pieptul italianului Materazzi, legătura cu sportul ce l-a făcut idol a păstrat-o tangenţial doar prin implicarea în campaniile privind susţinerea fotbalului juvenil. Mai e consilier al preşedintelui Realului, Florentino Perez, o funcţie incertă. „Este un consilier care nu sfătuieşte”, scria recent „As”.

Fostul Balon de Aur vrea să schimbe însă situaţia, tânjind după un rol activ. Prezent la Marseille, la o nouă acţiune cu copiii, Zidane a fost întrebat: „Veţi fi antrenor într-o zi?”. Replica a produs uimire: „Acum 3 ani, răspunsul era nu. Astăzi, de ce nu? Poate că în trei ani voi fi pregătit să transmit celor mai tineri ceea ce am învăţat”.

Măsuri a luat deja. Venind în întâmpinarea dorinţei lui Mourinho – „Vreau ca Zidane să fie mai mult apropiat de mine şi mai puţin de Florentino” -, Zizou (38 de ani) a dezvăluit că rolul său în „Bernabeu” va fi tot mai important. „Voi fi legătura dintre prima echipă şi preşedinte. Asta-mi place, fiindcă îmi va permite să am responsabilităţi şi să fiu din ce în ce mai aproape de gazon. Acolo o să pot învăţa. Jose e un adevărat profesor, voi colabora direct cu el”, a admis fostul mare mijlocaş francez. Şi a mărturisit: „Mi-e dor de gazon. Îmi lipseşte. Biroul nu e de mine”.