Zeci de localuri de agrement din capitală riscă să fie închise

cocs prive

„Drive”, „Cocos Prive”, „Tipografia 5” şi alte zeci de cluburi din capitală riscă să fie închise. După incendiul din Clubul Colectiv din Bucureşti, în urma căruia au murit 46 de oameni, inspectorii Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al R. Moldova au supus verificărilor antiincendiare 114 localuri din Chişinău.

În urma verificărilor s-a constat că doar 24 de obiective corespund normelor de securitate. În celelalte localuri au fost depistate încălcări antiincendiare, precum: lipsa căilor de evacuare, a stingătoarelor, utilaj electric defect și materiale combustibile prezente în interiorul încăperilor.

Circa 80 de administratori s-au ales cu procese-verbale și amenzi administrativ. În nopțile zilelor de 7 și 8 noiembrie curent, pompierii au efectuat razii de noapte la 20 de localuri de agrement. La nouă dintre acestea au fost depistate încălcări la capitolul normelor de securitate. „Peste o săptămână, vom veni cu mai multe detalii”, a menţionat pentru JURNAL de Chişinău, purtătorul de cuvânt al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

La „Cocos Prive”, „face control” şi substanţe narcotice

Tinerii care obişnuiesc să petreacă timpul liber la renumitul club „Cocos Prive” spun că toate domnişoarele sunt obligate aici să treacă „face control-ul”. „Regula este: fustă scurtă, buze mari şi tocuri înalte”, ne spune Victor Meşca, un amator înrăit al distracţiilor nocturne. Clubul a fost implicat şi într-un scandal de desfacere a substanţelor narcotice.

În vara anului 2014, ofiţeri din cadrul IP Buiucani al Direcţiei de Poliţie Chişinău, împreună cu BPDS „Fulger” şi procurori, au descins percheziţii în local. În urma perchiziţiilor, au fost depistate dispozitive pentru consum de droguri, cânepă, pastile cu efect psihotrop şi substanţe asemănătoare heroinei, aruncate sub mese şi fotolii.

Potrivit site-ului adevărul.ro, proprietarul oficial al localului de fiţe „Cocos Prive” este firma „Standard Vin Plus” SRL din Jora de Jos, Orhei. Aceasta are un capital de 1,6 mil. de lei, din care 96% aparţin unui investitor străin. De fapt, administrator şi proprietar este omul de afaceri Iurie Didenco. Acesta a făcut bani în anii 90 din comerţul cu fructe şi vinuri. O perioadă a fost coproprietar al unui combinat de vinuri spumante din Kiev, fiind partener de afaceri cu milionarul ucrainean Oleksandr Maţko. Didenco, împreună cu Maţko şi un alt ucrainean, Bogdan Pocroprivnîi, mai deţine compania „Standard Metal” din România, o afacere destul de prosperă până în 2012, când a intrat în insolvenţă. Iurie Didenco este proprietar de livezi de mere, pere şi prune în raionul Orhei, iar în ultimii ani a beneficiat şi de subvenţii de la stat. A iniţiat afacerea „Cocos Prive” după ce a rămas fără automobilul de lux în timp ce lua prânzul în fostul local. Anterior, „Cocos Prive” s-a numit „Katmandu” şi „Kakadoo”.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)