Zeamă, mici, vinuri moldoveneşti, interpreţi autohtoni, în a doua zi a nunţii lui Ilan şi Jasmin Shor

TRADIŢIE // În prima seară, comunistul Igor Dodon a mâncat sarmale, iar Serafim Urechean a asistat la dezbrăcatul miresei

Cu toate că accesul presei la cea mai mediatizată nuntă din acest an a fost strict interzis, un post de televiziune a fost lăsat să filmeze nunta milionarului Ilan Shor şi a interpretei Jasmin. Nunta a costat o avere – maşini de lux, curse charter, ţinute elegante şi bijuterii scumpe. Astea sunt doar o parte din cheltuieli. Decorul interiorului din Palatul Republicii a fost total schimbat, de acest lucru s-au ocupat zeci de designeri.

Pereţii din curtea localului au fost acoperiţi cu draperii albe, iar dalele au fost ascunse sub o peliculă de vinil autocolantă, localul a fost împodobit cu hortensii colorate, lalele și orhidei, preţul cărora se ridică la 5 euro bucata, spun specialiştii. Rochia miresei a fost de culoare albă decorată cu pietre prețioase, iar mirele a purtat un smoking negru. Milionarul Gabriel Stati a fost naş de cununie al familiei Shor.

Carolina CHIRILESCU

Printre cei 400 de invitaţi de onoare a fost prezentă şi o bună parte din elita politică moldovenească, printre care Petru Lucinschi şi fiul acestuia, Chiril Lucinschi, Serafim Urechean, Alexandru Tănase, comuniştii Igor Dodon, Vladimir Voronin, care au venit cu daruri scumpe, urări de bine şi cu bani în plic. Se vehiculează că sumele dăruite tinerilor porneau de la 1000 de euro. Atât în prima seară, cât şi în cea de a doua, nunta a fost organizată după tradiţii moldoveneşti.

Preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urechean, a asistat şi la dezbracatul miresei. Acesta a spus că le-a dăruit tinerilor o statuie din China care reprezintă un leu. Fostul preşedinte al RM, Vladimir Voronin, a fost primul care a ţinut un cuvânt de felicitare. Susţinut de moderatorul Nikolai Baskov, a dansat câteva dansuri pe muzica interpretului rus Aleksandr Buinov, după care a plecat, fără a gusta din sarmale. Mai petrecăreţ din fire s-a dovedit a fi colegul său de partid Igor Dodon. Acesta a reuşit să mănânce sarmale şi să asculte muzică moldovenească.

Interpreţii autohtoni nu au cântat pentru bani, dar pentru prietenie

Nunta lui Jasmin şi a lui Ilan Shor a continuat sâmbătă, 17 septembrie, în clubul „Flamingo” din capitală. Oaspeţii au fost serviţi cu zeamă, mici, vinuri, coniacuri moldoveneşti şi muzică autohtonă. Surpriza serii au fost focurile de artificii şi lămpile chinezeşti. Inivitaţii au fost delectaţi cu muzica lui Constantin Moscovici, care s-a ocupat şi de organizarea nunţii, Nelly Ciobanu şi a trupei „Zdob şi Zdub”. Aceştia nu au dorit să divulge sumele pe care le-au primit pentru serviciile lor.

„Am cântat pentru miri repertoriul pe care îl ştiu toţi, cel pe care îl interpretăm la concerte şi festivaluri”, a spus Valeriu Mazîlu, membru al formaţiei „Zdob şi Zdub”. Din partea interpreţilor ruşi a evoluat Andrei Danilko, al cărui nume de scenă este Verka Serduchka.

„La această nuntă au venit foarte multe vedete, nu pentru bani. Oaspeţii sunt buni prieteni cu tinerii însurăţei”, a menţionat reprezentanta omului de afaceri Ilan Shor, Maria Guţuleac, pentru un post de televiziune.

Cu toate acestea, se cunoaşte că pentru un recital trupa „Zdob şi Zdub” încasează între 3000 şi 5000 de euro, iar Constantin Moscovici şi Natalia Gordienco, între 1000 şi 2000 de euro. Interpreţii din Rusia au preţuri pipărate, acestea pornind de la 10.000 de euro.

Cât despre moderatorul Nikolai Baskov, presa din Rusia scrie că evoluţia sa porneşte de la 100000 de euro. Tinerii însurăţei urmează să meargă în luna de miere, destinaţia nu este cunoscută. Mirii, în viitorul apropiat, vor deveni părinţi. Proaspăta doamnă Shor este însărcinată de aproximativ cinci luni, acesta va fi cel de-al doilea copil al interpretei. Primul este un băiat de 14 ani, Mihail, din prima căsătorie.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)