Zdubii s-au răzgândit, participă la selecţia naţională!

EUROVISION // Cele circa 100 de cereri au fost depuse pe 15 şi 16 ianuarie

Roman Iagupov a postat luni dimineaţa pe site-ul www.zdob-si-zdub.com mesajul: „Ieri, cu doar câteva ore înainte de a expira termenul limită, am depus cererea de participare la Eurovision 2011, etapa naţională. Noua piesă se numeşte „So Lucky” şi va putea fi în curând ascultată pe site-ul concursului”.

Cu câteva ore înainte de expirarea termenului de depunere a cererilor de participare, solistul trupei „Zdob şi Zdub”, Roman Iagupov, s-a prezentat la sediul TRM şi a depus cererea de a participa la etapa naţională a Eurovision Song Contest. Trupa s-a răzgândit în ultimul moment deoarece, până săptămâna trecută, a declarat că nu va participa la acest concurs. Băieţii nu au dorit să spună ce i-a determinat să participe din nou la Eurovision. Ei au anunţat doar că vor interpreta piesa „So Lucky” din noul lor album şi că speră să aducă Eurovisionul în Moldova.

Natalia Barbu, reprezentată de tatăl său

Cântăreaţa care s-a clasat în 2007 pe locul 10 cu piesa „Fight” doreşte să-şi încerce norocul şi în acest an. Natalia Barbu a fost înscrisă la concurs de tatăl său. Acesta a declarat că interpreta, pe moment, nu se află în ţară şi, de aceea, este persoana care îi reprezintă interesele în Moldova.

Au fost depuse aproximativ 100 de cereri

Duminică, 16 ianuarie, a fost ultima zi de depunere a cererilor pentru participarea la selecţia naţională „Un cântec pentru Europa”. Cele mai multe cereri au fost depuse pe 15 şi 16 ianuarie. Vitalie Cojocaru, directorul Comitetului de Organizare a Eurovisionului în RM, a declarat că s-au înregistrat aproximativ 100 de participanţi.

Cele mai multe cereri au fost depuse în ultima zi. Începând cu ziua de luni, 17 ianuarie, cele aproximativ 100 de piese vor fi verificate dacă corespund standardelor unui asemenea concurs.

Acesta a mai declarat că prima semifinală va avea loc cel mai probabil la sfârşitul lunii februarie. Printre participanţii care s-au înscris la selecţia naţională sunt Ionel Istrati, excentricul Sasha Bognibov, Karisma (ex-Alexa), care îşi va prezenta astăzi clipul piesei „When life is grey”, compusă special pentru acest concurs, câţiva foşti participanţi ai „Fabricii de Staruri” şi câteva nume necunoscute showbizului din RM.

Eurovision Song Contest 2011 va avea loc la Dusseldorf, Germania, în perioada 10–14 mai 2011.

Carolina CHIRILESCU