Zâmbetul timid al Cenuşăresei

Daniela se bucură pentru cadourile primite, zâmbetul, deşi pare timid, arată cât de fericită este

„Daniela a avut cele mai frumoase sărbători de iarnă”, ne spune Natalia Rusu, mama Cenuşăresei din Năpadova, Floreşti, despre care JURNAL a scris în numărul din 19 decembrie 2011. Scaunul rulant, jucăriile, dulciurile, hăinuţele au fost doar unele daruri pe care le-a primit.

Marina LIŢA

„O cheamă Bloom, ca şi în desenul animat. Mama, uite are şi hăinuţe, şi oglindă, şi scaun”, spune încântată Daniela Rusu, descoperind împreună cu mama care o ajută să scoată din cutie păpuşa Winx. Ia timid noua prietenă, îi mângâie părul strălucitor şi schiţează un zâmbet. „Este tare bucuroasă, aşa îşi exprimă fericirea”, îmi spune Natalia Rusu.

Se simte mai bine

Scaunul cu rotile a făcut-o să fie mai rezervată. „Se teme că e nou şi tot ce e nou îi provoacă frică”, explică femeia. „Nu te teme, eşti legată şi nu vei cădea”, îi spune cu blândeţe fetiţei.

Odată aşezată în cărucior, Daniela se ţine strâns de mâna mamei. După câteva minute, a lăsat-o pe mama şi a început să se joace. Pe masa mobilă a căruciorului, a aranjat mobilierul în miniatură, a pus păpuşa în fotoliul micuţ, a descoperit accesoriile pe care le avea. „Da’ cum să-i pun coroniţa? E micuţă”, prinde la curaj fetiţa. După ce am rezolvat „problema”, chipul acesteia este luminat de acelaşi zâmbet timid.

Să nu ne limităm la scaunul rulant

Toate aceste zâmbete ale Danielei au fost posibile datorită mai multor persoane. În primul rând, îl vom menţiona pe bărbatul cu inimă mare din România, pe care l-am numit Laurenţiu. Acesta, pe lângă faptul că a achitat integral preţul scaunului rulant, a cumpărat păpuşa preferată a micuţei, a urcat la volanul maşinii şi a venit în R. Moldova ca să le aducă. „Ce spun doctorii? E posibil ca Daniela să meargă? Dacă da, aş vrea să o ajut să o punem pe picioare, să nu ne limităm doar la un scaun rulant”, comunică acesta. „Pentru asta, aş avea nevoie de fişa medicală, pe care să o prezint medicilor din România”, adaugă acesta.

Medicii spun că fetiţa are şanse să meargă. „Şedinţele de chinetoterapie din ultima perioadă au dat rezultate bune. După cum vedeţi, am construit o bandă de mers. Avem nevoie de orteze ca să-i ţină talpa dreaptă. Săptămâna viitorare, vom pleca în Ucraina şi vom face comandă de aceste încălţări”, spune femeia.

Articolul „Cenuşăreasa din Năpadova” a sensibilizat şi colectivul „Asociaţiei Neoumanist” de la Străşeni. „Am hotărât prin eforturi comune să aducem bucurie în casa micuţei Daniela Rusu. Am pus mână de la mână şi am procurat rechizite şcolare cu Winx, dicţionare, enciclopedii, jucării, puzzle, o plapumă, hainuţe şi lucruri confecţionate de bunicuţele Asociaţiei”, ne-a comunicat Ecaterina Bulicanu, preşedinta Asociaţiei.

„Să fiţi sănătoşi!”

În acelaşi timp, Nadejda Capriş, mama lui Vladuţ, băieţelul care s-a născut cu o malformaţie la inimă, ne-a anunţat că cei zece mii de lei donaţi au ajuns pe contul micuţului. „Le mulţumesc şi să le urez sănătate multă acestor persoane, Organizaţiei pentru Participare şi Transformare din Moldova (OPT Moldova), pentru ajutorul acordat”, ne-a comunicat Capriş.

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)