Work în UK: Sute de joburi în industria ospitalității din Marea Britanie, pentru români.

Foto Simbol: Agerpres

Foto Simbol: Agerpres

Sute de joburi în industria ospitalității din Marea Britanie, în baruri, restaurante și hoteluri în orașe și stațiuni turistice, au fost disponibile la târgul Work in UK, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, Alexandra Panici, coordonator programe pentru Europa și Asia, US Travel.

Au fost disponibile câteva sute de joburi în industria ospitalității din Marea Britanie, în baruri, restaurante și hoteluri de 4-5 stele în orașe și stațiuni turistice, dar și poziții administrative, la birou, de exemplu de secretare’, a spus Alexandra Panici.

Solicitanții au avut vârste între 23 și 30, cei mai mulți cu experiență profesională dobândită în Grecia și Cipru. Contractele pe durată nedeterminată au fost mai ales de ospătar/ospătăriță, barman/barmaniță, recepționer, valet, cameristă, ajutor de bucătar și bucătar, salariile încadrându-se între 1.000 și 1.500 euro.

Participanții au fost recrutați un reprezentant al viitorilor angajatori (Hilton, Selsdon Hotels, Marriott, Best Western, Holiday Inn) și, după cum a precizat Alexandra Panici, 75% vor pleca la muncă în primele zile ale lui ianuarie 2014. Anul trecut, din 80 de participanți, circa jumătate au fost acceptați.

Dată fiind liberalizarea totală a pieței muncii din Uniunea Europeană, din ianuarie, US Travel va organiza în 2014 câteva târguri de joburi și pentru alte domenii.