Winnie Ursuleţul de Pluş a fost declarat persona non-grata în China

Drept vină a acestui personaj din desene animate este asemănarea sa exterioară cu liderul chinez. Winnie Ursuleţul de Pluş, eroul acestui desen animat este anunţat persona non-grata în China, scrie Financial Times. 

Potrivit acestei publicaţii, în ultimul weekend, din reţelele de socializare din China au dispărut toate fotografiile cu acest personaj. Cauza acestei „expulzări” este asemănarea externă a ursuleţului cu preşedintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping.

Autorităţile chineze nu au făcut anunţuri oficiale despre campania împotriva lui Winnie, însă, după cum presupune Financial Times, este vorba de o acţiune de înăsprire a cenzurii în ajunul Congresului Partidului Comunist Chinez din toamnă, în urma căruia se aşteaptă o serie de schimbări importante în conducerea formaţiunii.

Publicaţia face trimitere la un expert care i-a comunicat despre cazurile în care, pentru critici la adresa lui Xi Jinping în reţelele de socializare, au fost arestaţi autorii comentariilor. „Winnie este doar o parte a întregului trend”, a adăugat el. Încercările de a scrie în chineză „Winnie the Pooh” în reţeaua de socializare Weibo se încheie cu apariţia preîntâmpinării „conţinut interzis”, însă unii utilizatori reuşesc să ocolească această interdicţie.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)