Vuvuzelele se utilizează în lupta împotriva mistreţilor

Vuvuzelele, faimoase la recentul Campionat Mondial de Fotbal din Africa de Sud, şi-au găsit o aplicaţie neaşteptată în China. Fermierii dintr-o provincie din estul ţării s-au gândit să le folosească împotriva mistreţilor care distrug culturile de cereale, relatează agenţia de presă „Xinhua”.

De ani buni, agricultorii din provincia Zhejiang se confruntă cu o adevărată invazie de mistreţi. Animalele provoacă pagube considerabile culturilor de cereale şi chiar atacă oamenii.

„Creşterea numărului de mistreţi este o adevărată calamitate pentru satele noastre. Batem în gonguri, folosim petarde, focuri de artificii şi pocnitori în speranţa că îi vom pune pe fugă, dar fără vreun rezultat”, declară unul dintre fermierii locali. Oamenii au început să vâneze mistreţi, dar nici aceasta nu a ajutat.

Fermierii din Zhejiang îşi pun mari speranţe în vuvuzele, trompetele care au scos din sărite milioane de fani din toată lumea din cauza sunetului asurzitor în timpul meciurilor din cadrul Campionatului Mondial de Fotbal din vară.

În ultimii zece ani, potrivit agenţiei citate, numărul mistreţilor din provincia Zhejiang a crescut de la 30.000 la 150.000. Experţii asociază înmulţirea atât de rapidă a populaţiei de mistreţi cu procesul reîmpăduririi în zonă, suprafaţa forestieră de aici extinzându-se semnificativ în ultimele două decenii.

În acest timp, aproape o treime din culturile de cereale din provincie au fost distruse de mistreţi. 22 de oameni au murit şi 188 au fost rănite de aceste animale.