Vrem revanşa, vrem victoria cu Suedia!

PRELIMINARII // Stadionul „Zimbru” va fi arhiplin la meciul dintre Moldova şi Suedia

Naţionala de fotbal a Republicii Moldova îşi joacă astăzi, cu Suedia, ultima şansă pentru a rămâne în lupta pentru locul doi în grupa de calificare pentru Campionatul European din 2012, iar selecţionerul Gabi Balint a promis că echipa sa va juca ofensiv. „Voi juca ofensiv cu Suedia, mai ales că nu avem ce pierde. Cred că avem potenţial să furnizăm o surpriză şi aici nu mă refer la un rezultat de egalitate cu suedezii”, a fost declaraţia optimistă a lui Balint.

În meciul de pe teren propriu cu Suedia, tricolorii îşi joacă ultima şansă pentru a rămâne în cărţile calificării la turneul final din Ucraina şi Polonia. Jucătorii sunt foarte optimişti înaintea partidei de astăzi, declarând că suedezii pot fi bătuţi la Chişinău. „Jucăm acasă cu stadionul plin, acest lucru ne va ajuta să scoatem un rezultat bun. Putem să-i batem pe suedezi şi trebuie să credem în victorie. Vom juca ofensiv şi cred că o să fie un meci frumos”, a declarat mijlocaşul Eugen Cebotari.

Nu vor putea să-i dea o palmă lui Ibrahimovici

Tricolorii au simţit că Suedia e de bătut în meciul tur de la Solna, când au cedat cu 1-2. Totodată, aceştia nu pot uita aroganţa vedetei lui AC Milan, Zlatan Ibrahimovici, care nu l-a putut învinge pe Stanislav Namaşco din lovitură de la 11 metri, dar a refuzat să facă schimb de tricouri cu jucătorii noştri. Atacantul scandinavilor nu va veni la Chişinău, chiar şi aşa jucătorii noştri nici nu aveau de gând să se apropie de el. „Nici nu mă gândesc să mă apropii de Ibrahimovici ca să-i cer autograf după meci. În meciul tur, ne-am apropiat de el, am vrut să facem schimb de tricouri, dar ne-a refuzat. Ne cred inferiori, dar putem demonstra pe teren că nu este chiar aşa”, a menţionat atacantul Anatol Doroş.

Există diferenţă de valoare, dar avem şansa noastră

Selecţionerul Gabi Balint a fost mai temperat în declaraţii. Totuşi crede că e posibil ca Moldova să învingă Suedia. „Există o diferenţă de valoare între noi şi suedezi, dar dacă vom depăşi emoţiile avem şansa să provocăm o surpriză în aceste preliminarii. Am pierdut meciul tur din cauza lipsei de experienţă şi pentru că i-am respectat prea mult. De asemenea, a fost şi un autogol. Apropo, i-am simţit pe suedezi că au şi ei emoţii cu noi, aşa că va fi un meci greu pentru ambele formaţii”, a precizat Balint.

Vom juca ofensiv

Tehnicianul român este de părere că şansele de a prinde locul doi în grupă sunt minime, dar atât cât mai sunt trebuie de profitat. „Noi nu mai avem ce pierde în meciul cu Suedia şi, din acest motiv, vom juca ofensiv. Deja ştiu cine va fi în primul 11 şi cred că băieţii pot să le creeze probleme adversarilor. Aş fi de acord şi cu o remiză, dar acest rezultat să vină după un meci frumos şi spectaculos. Sper să ne trateze de sus suedezii, iar noi să luăm cele trei puncte”, a conchis fostul atacant al naţionalei României.

Picuşciac joacă?

Atacantul lui FC Krasnodar, Igor Picuşciac, unul dintre cei mai în formă atacanţi ai naţionalei, s-a accidentat uşor în ultimul meci al etapei din Rusia şi ar putea să nu joace. Medicii naţionalei speră să-l recupereze până la ora meciului, dar nu se ştie dacă fotbalistul va putea juca 90 de minute. De asemenea, selecţionerul a renunţat şi la serviciile lui Anatol Cheptene, Alexandru Dedov, Sergiu Gheorghiev şi Valeriu Andronic. În meciul cu Suedia nu va putea miza pe Alexandru Epureanu şi Vitalie Bordianu, ambii accidentaţi, şi nici pe Simion Bulgaru. Ultimul nu a fost lăsat de echipa sa, Alania Vladikavkaz, să vină la echipa naţională.

S-a întors fiul rătăcitor Ivanov

După o pază de patru ani, a revenit la echipa naţională mijlocaşul lui Lokomotiv Moscova, Stanislav Ivanov. Fotbalistul a declarat că Gabi Balint l-a convins să revină la selecţionată şi speră că va fi util echipei în meciul cu Suedia. Un alt jucător care ar putea face diferenţa în meciul cu Suedia este Igor Tâgârlaş. Acesta a marcat trei goluri în ultima etapă de campionat, liga a doua din Ucraina, este într-o formă foarte bună.

Ibrahimovici s-a accidentat

Starul lui AC Milan, Zlatan Ibrahimovici, nu va juca în meciul cu Moldova, deoarece este accidentat. Antrenorul scandinavilor, Erik Hamren, a menţionat că Zlatan s-a accidentat acum trei săptămâni şi are şanse mici să joace cu Moldova. O soluţie ar fi ca cel poreclit Ibracadabra să joace sub influenţa calmantelor. „Sperăm să-l recuperăm pe Zlatan, deoarece lipsa sa de pe teren se va resimţi”, a spus iniţial Hamren. În cele din urmă, antrenorul a renunţat la serviciile atacantului lui AC Milan.

Cum ar putea arăta primul 11 al tricolorilor:

S. Namaşco

P. Racu, I. Armaş, V. Golovatenco, V. Bolohan

A. Gaţcan, I. Tâgârlaş, E. Cebotaru, A. Suvorov

V. Frunză, A. Doroş

Partida cu Suedia se va disputa vineri, pe stadionul „Zimbru”, cu începere de la ora 21:30.

Vitalie HADEI