VOX // „Nu iubim o singură zi pe an”

foto vox.f.nadea roscovanuMai mulţi moldoveni consideră că nu au nevoie de ziua de 14 februarie pentru a-şi arăta dragostea faţă de persoana iubită. Ei consideră că orice zi obişnuită poate servi drept prilej de a-ţi demonstra sentimentele. Citiţi mai jos ce au răspuns cei întrebaţi de JURNAL.

Aveţi nevoie de 14 februarie pentru a face o declaraţie de dragoste persoanei iubite?

Nina Pantilei, Durleşti: „Şi dacă pe timpuri nu se sărbătorea 14 februarie, credeți că nu făceam declarații de dragoste?”

Tatiana Grecu-Ciobanu: „Nu, nu avem nevoie de 14 februarie pentru declarații de dragoste, deoarece iubești o viața întreagă. Şi când sentimentele sincere vin din suflet nu ai nevoie de Ziua îndrăgostiților”.

Lucia M.: „Nu, n-am nevoie de absolut nici o sărbătoare pentru asta. Chiar pot face cadouri și primi fără nici o ocazie. Spun omului că-l iubesc, exact în momentul când simt asta. Acest moment poate fi de mai multe ori pe zi, pe oră. Nu iubim o singură zi pe an, dar cred că unii au nevoie de această zi pentru a-și aminti să spună cuvinte frumoase pe care le spun mai rar, pentru a-și aminti de importanța persoanei pe umărul căreia își spun bucuriile și grijile cotidiene”.

Dumitriţa S.: „Declaraţiile de dragoste nu au nevoie de ocazie. Dacă iubeşti, poţi să-i spui şi să-i demonstrezi persoanei dragi în orice moment că ţii la ea, dar totuşi 14 februarie este încă un motiv de a-ţi arăta sentimentele şi trebuie ca această zi să fie mai specială decât celelalte”.

Adrian M.: „Dragostea față de persoana iubită trebuie manifestată zi de zi, nu doar pe 14 februarie sau 24 februarie”.

Silvia S.: „Pentru cei care au peste 25 de ani de căsătorie o asemenea zi este binevenită, pentru că-ţi reaminteşte de anii trecuţi şi de surprizele făcute, avute în tinereţe. Grijile, problemele vieţii te duc departe de aceste zile, când trebuie să spui „te iubesc, te ador…”.

Alexandru S.: „Nu am nevoie, pentru că nu am o iubită”.

Vera C.: „Sunt de acord că această sărbătoare e una comercială şi răsuflată. În acelaşi timp însă, mă bucur că există, mai ales în cazul în care unele femei măcar în această zi se pot bucura de un semn de afecţiune. Pentru că, din păcate, sunt indivizi care au nevoie de ocazii speciale pentru a face un “act” de romantism”.

The following two tabs change content below.