Voronin vrea alianţă cu „doi metri de bulbuci”?

Zilele acestea, se vorbeşte tot mai mult despre o posibilă alianţă dintre Partidul Democrat şi Partidul Comuniştilor. Va fi gata Marian Lupu să facă mariaj cu cel care de un an de zile nu a scăpat nicio ocazie de a-l înjosi? Răspunsul la această întrebare îl vom afla în curând. Până atunci, amintim câteva dintre cele mai deocheate „perle” rostite de Vladimir Voronin la adresa lui Marian Lupu, Dumitru Diacov şi a Partidului Democrat.

Diacov şi Lupu – „jiţei nesoverşenoletnie”
„Din aistia nici măligă nu faci, nu tocmai coaliţie. Trebuie să fii mare nu ştiu ce, ca să ratezi şansa pe care le-am oferit-o noi.” (Despre Partidul Democrat, care n-a vrut să facă alianţă cu PCRM, după alegerile din aprilie);
„M-am întâlnit cu Lupu şi numai bâl-bâl din el. Bâl-bâl şî iar bâl-bâl. Doi metri de bulbuci”;
„S-au lăsat duşi de nas ca nişte jiţei nesoverşenoletnie.” (Despre Marian Lupu şi Dumitru Diacov);
„Partidul Liberal şi Partidul Democrat – krokodil so zmeioi (crocodilul cu şarpe – n.a.)”.

Aceste declaraţii Voronin le-a făcut în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe 12 noiembrie 2009. Lupu a refuzat atunci să-i dea o replică liderului PCRM. Preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a declarat însă că aceste „perle” ale lui Voronin au fost spuse pentru a înveseli jurnaliştii.

„Dima, tu eşti mare svoloci”

La 23 martie, curent, Voronin îl numea într-o emisiune pe Lupu „bebeluş care nu mai trebuie astăzi nimănui”. La 18 iunie 2010, Lupu primeşte de la Voronin calificativul de „mebel în Alianţa ceea”. „El nu hotărăşte nimic. Altcineva ia deciziile în locul său. A fost şi el membru de partid două luni şi ne-am dat seama cine este el”, spunea atunci liderul PCRM.

„Dima, tu eşti mare svoloci”, este una dintre ultimele declaraţii pe care Voronin le-a făcut la adresa conducerii PD. Pe 25 octombrie, curent, Voronin declara în cadrul unei emisiuni cu referire la Dumitru Diacov: „Eu știu demult că tu vrei să fii președintele republicii. Eu îți propun să mergem împreună și să te alegem președinte”, a povestit Voronin. „Era vară, el era în cămașă albă, s-a făcut alb ca și cămașa și a început a tremura. A zis că trebuie să se gândească. A doua zi tace, a treia zi tace. Eu deja îi zic: Dima, aici totul arde! Zi ce-o să faci mai departe! A venit și a zis că nu poate să facă pasul acesta”, a mai spus liderul PCRM.

În ultimul interviu acordat ziarului rusesc „Moskovski Komsomoleţ”, Voronin nu se mai ia de Lupu şi PD, menţionând că aceştia ar fi singurii cu care ar fi dispuşi să facă alianţă în actualul Legislativ.

M.R.

The following two tabs change content below.