Voronin va fi păzit, pe bani publici, în continuare

Liderul PCRM Vladimir Voronin va beneficia în continuare de pază de stat și de mașină de serviciu, cel puţin până pe 31 decembrie 2013. Preşedintele Nicolae Timofti a luat această decizie după ce președintele fracțiunii comuniste, Maria Postoico, a solicitat ca Voronin să fie păzit de gărzi de corp, plătite de stat, pe un termen nelimitat.

„Doamna Postoico a invocat presupuse pericole care ar plana asupra vieţii dlui Voronin, având în vedere activitatea sa civică pronunțată”, a spus Vlad Țurcanu. Conform legislației, foştii şefi de stat beneficiază de pază de stat şi maşină de serviciu timp de patru ani de la încheierea mandatului. Acest termen a expirat pentru fostul preşedinte Voronin pe 11 septembrie curent.

Preşedintele Timofti îşi explică demersul de a acorda în continuare pază de stat şi maşină predecesorului său prin faptul că ar mai avea nevoie de încă trei luni pentru a examina „această posibilitate”, a comunicat pentru JURNAL purtătorul de cuvânt al preşedintelui Timofti, Vlad Ţurcanu.

„Dl preşedinte are la bază o expertiză pe care i-a furnizat-o Serviciul Pază şi Protecţie de Stat. În toată această perioadă, de trei luni şi ceva, se vor continua investigaţiile pentru a se vedea oportunitatea prelungirii acestui termen”, a motivat Ţurcanu.

Comuniştii nu au explicat de ce vor ca şeful lor să fie păzit de bodyguarzi de stat şi după 11 septembrie. Legea îi oferă însă şefului statului dreptul de a prelungi acest termen în cazul în care se constată un pericol pentru viaţa fostului demnitar. (I.G.)

 

The following two tabs change content below.