Voronin, Tarlev şi Şova sunt poftiţi să-şi ridice indemnizaţiile

Aleşii locali din raionul Dubăsari au decis, cu majoritatea voturilor, să aloce 113 mii de lei pentru achitarea indemnizaţiilor unice pentru cetăţenii de onoare ai raionului.
Printre aceştia figurează ex-preşedintele Vladimir Voronin, fostul premier Vasile Tarlev, ex-ministrul Reintegrării – Vasile Şova, un consilier raional, membru PCRM, Alexandru Miţcul, preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, directorul şcolii de sport din oraşul Dubăsari, Valeriu Grosu, o profesoară şi un maestru în sport din acest raion.
Amintim că acum doi ani a izbucnit un scandal în legătură cu acordarea indemnizaţiilor cetăţenilor de onoare. Liderul Alianţei „Moldova Noastră”, Serafim Urechean, a acuzat anterior guvernarea comunistă că utilizează resursele administrative în scopul promovării imaginii partidului.
Solicitat de jurnal.md să ne spună ce sumă va reveni de această dată fiecărui cetăţean de onoare şi cum va fi distribuită aceasta, Grigore Policinschi a declarat că în urma acelui scandal nimeni nu şi-a ridicat indemnizaţiile.
„Este o indemnizaţie unică. Banii s-au păstrat în bugetul raionului. Din câte ştiu, Vladimir Voronin a solicitat ca suma indemnizaţiei sale să fie transferată gimnaziului din satul Corjova, localitatea sa de baştină. Eu personal voi transfera suma care îmi revine liceului teoretic din satul meu natal, Doroţcaia. Ceilalţi cetăţeni de onoare, dacă vor dori, vor putea să-şi ridice banii în timpul apropiat”, a spus Policinschi.
Policinschi a menţionat că indemnizaţia constă în cinci salarii medii pe economie din anul în care a fost acordată aceasta. Solicitat să ne spună ce sumă îi va reveni lui personal, preşedintele de raion ne-a replicat că „încă nu a făcut socotelile”. Conform calculelor anterioare, lui Voronin, Vasile Tarlev şi Vasile Şova le reveneau câte 7600 de lei.
O parte din consilierii raionali au acuzat conducerea raionului că ar irosi iraţional banii publici în perioada de criză. „Reprezentanţii fostei conduceri au spus că nu vor ridica aceşti bani. Nu înţeleg de ce se insistă pentru a li se acorda aceste indemnizaţii, mai ales că economia republicii noastre trece printr-o perioadă de criză şi ar trebui să cheltuim mai raţional banii publici”, a declarat consilierul raional Grigore Racu.
Revolta acestuia însă nu a fost luată în consideraţie de majoritatea aleşilor raionali, care au optat pentru oferirea acestor indemnizaţii.
The following two tabs change content below.
Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu