Voronin îşi arată muşchii

ALTERCAŢII // Liderul PCRM continuă să-şi intimideze foştii colegi de partid

Fostul şef al statului, Vladimir Voronin, a lansat noi jigniri la adresa fostului său coleg de partid, liderul PD, Marian Lupu. După expresia „doi metri de bulbuci”, Vladimir Voronin aminteşte de un incident, în care Marian Lupu ar fi ajuns sub masă şi ar fi fost ajutat să-şi revină de unul din bodyguarzii săi. „Pe cine să-l vrem noi preşedinte? Pe acesta care cade sub masă, de doi metri?”, s-a întrebat Voronin în cadrul unei conferinţe de presă lăsând să se înţeleagă că Lupu ar suferi de o boală psihică. În replică, actualul preşedinte interimar, Marian Lupu, a declarat că este foarte ridicol ceea ce spune Voronin. „Din punctul meu de vedere se încearcă să se ajungă la nişte jigniri personale”, a spus Lupu, care i-a dorit sănătate lui Voronin, chiar mai mult decât are el.

Incident la Ţiganca?

În cadrul Parlamentului circulă mai multe zvonuri care vorbesc despre caracterul dezechilibrat al fostului preşedinte Vladimir Voronin. Unul din acestea se referă la un incident legat de agresarea lui Lupu. Se spune că după protestele din 7 aprilie 2009, când conducerea PCRM intenţiona să înainteze la funcţia de preşedinte candidatura Zinaidei Greceanâi, Marian Lupu şi Vladimir Voronin ar fi avut o întâlnire la pensiunea de la Ţiganca. Marian Lupu s-ar fi arătat nemulţumit că nu este înaintat la funcţia de preşedinte şi ar fi lăsat să se înţeleagă că poate ieşi cu unele dezvăluiri legate de 7 aprilie 2009. În urma acestor declaraţii, Marian Lupu ar fi fost proiectat sub masă. Nu se ştie cine l-a lovit, cert însă e că acesta ar fi fost scos şi aruncat în stradă de bodyguarzii lui Voronin. Imediat după acest incident, Marian Lupu a anunţat că părăseşte partidul.

A aruncat o scrumieră în Stepaniuc

O altă persoană care a avut de suferit din cauza comportamentului violent al lui Vladimir Voronin, este fostul său coleg, Victor Stepaniuc. În timpul unei discuţii, Voronin a aruncat în el cu scrumiera de pe masă. Deşi l-a nimerit, fostul deputat nu a apelat la ajutorul unui medic şi evită să discute cu oricine încearcă să-i pomenească de acest incident.

„Voronin are o calitate de a-şi ponegri oponenţii de care se teme. Sunt mai multe persoane care au plecat, nu din cauza că n-ar fi de acord cu politica PCRM, ci pentru că n-au mai putut suporta atitudinea şi comportamentul acestuia. Avea de suferit oricine încerca să contrazică duetul Voronin-Tkaciuk. Acesta din urmă era folosit pentru a distruge oponenţii lui Voronin”, a declarat pentru JURNAL, unul din foştii apropiaţi ai lui Voronin care a solicitat anonimatul. Potrivit lui, din cauza comportamentului violent al lui Voronin au avut de suferit Vasile Tarlev, Andrei Neguţă, Victor Stepaniuc, Vladimir Ţurcan şi Marian Lupu. Cunosc ce se spune despre cazul de la Ţiganca, dar n-am fost prezent şi nu mă pot pronunţa”, a mai spus sursa noastră.

Solicitat de JURNAL,Victor Stepaniuc a refuzat să discute pe această temă, doar a ţinut să precizeze că Marian Lupu nu a acuzat niciodată probleme de sănătate,aşa cum lasă să se înţeleagă Voronin.

Svetlana COROBCEANU

The following two tabs change content below.
Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu