Voronin i-a propus lui Diacov funcţia de preşedinte al R.Moldova

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, i-a propus președintelui de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, să facă o coaliție cu PCRM după alegerile din 29 iulie 2009, fapt care i-ar asigura fotoliul de președinte. Cel puțin așa a declarat Voronin, în cadrul unei întâlniri cu alegătorii la Ungheni, scrie Expresul.com.

Potrivit lui Voronin, imediat după alegerile din 29 iulie 2009, acesta l-ar fi chemat la el pe Diacov, pentru a-i propune funcţia de şef al statului. „Noi am luat 48 de mandate, democrații au luat 13. 48 cu 13 cât face? 61 – atât cât trebuie pentru a alege șeful președintele. I-am spus: „Dima, tu eşti mare svoloci, da știu că”(…)”. Aici discursul lui Voronin a fost întrerupt de aplauzele furtunoase ale celor prezenți în sală. „Am înțeles că pentru „mare svoloci” aplaudați și bine faceți”, a spus, râzând, Voronin.

„Eu știu demult că tu vrei să fii președintele Republicii. Eu îți propun să mergem împreună și să te alegem președinte”, a povestit Voronin. „Era vară, el era în cămașă albă, s-a făcut alb ca și cămașa și a început a tremura. A zis că trebuie să se gândească. A doua zi tace, a treia zi tace. Eu deja îi zic: „Dima, aici totul arde. Zi ce o să faci mai departe”. A venit și a zis că nu poate să facă pasul acesta”, a mai spus liderul PCRM.

În cadrul aceleiași întâlniri, întrebat despre o posibilă coaliție a PCRM cu alte partide, după alegeri, Voronin a spus: „E clar că noi cu cei care au absolvit şcoala specială de la Costiujeni nu vom merge în alianţă. Asta nici nu se discută”, a răspuns Voronin. (jurnal.md)

The following two tabs change content below.