Voronin: „Filat asculta din propriul cabinet toate discuțiile PCRM-PD”

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, neagă că l-ar fi informat pe liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, despre discuțiile din cadrul întâlnirilor Partidului Comunist din Republica Moldova (PCRM) cu Partidul Democrat (PD) din perioada negocierilor postelectorale.

„Nu i-am mai spus nimic lui Filat despre negocierile cu PD. El era informat despre întâlnirile cu PD în regim online. În locul unde aveau loc întâlnirile era instalată aparatura și Filat ședea în cabinet și asculta tot ce se discuta. Nu era nicio nevoie să-l informez eu”, a declarat Voronin, în cadrul unei mese rotunde, organizate de Transform Moldova.

Totodată, Voronin a menționat că în discuțiile PCRM cu PD „nu au fost interese de ascuns”.

În altă ordine de idei, Voronin a acuzat actuala guvernare că ar presa deputații comuniști. „Deja 9 deputați din partid mi-au spus că au fost intimidați de reprezentanții guvernării, propunându-li-se de la 1 la 3 milioane de euro pentru ca să voteze președintele țării”, a povestit Voronin.

Declarațiile lui Voronin referitor la Filat vin după ce liderul PLDM a declarat, săptămâna trecută, că întâlnirile pe care le-a avut cu liderul PCRM au fost utile și că, în cadrul acestora, a reuşit să afle mai multe detalii despre negocierile pe care le-a purtat PCRM şi PD.

Premierul Vlad Filat nu a comentat până la acest moment aceste declaraţii.

De la crearea AIE și până în prezent, Vlad Filat și Vladimir Voronin s-au întâlnit de 3 ori.

The following two tabs change content below.