Voronin CONFIRMĂ că Dodon a primit trei milioane de euro de la Plahotniuc

dodon-despre-psdm-domnul-plahotniuc-pregateste-alt-troller-15309

Foto: agora.md

Vladimir Voronin a confirmat că Igor Dodon a primit 3 milioane de euro de la oligarhul Vladimir Plahotniuc în schimbul votului pentru Timofti. Liderul PCRM a afirmat că, în aceste condiţii, nu-l va susţine pe Dodon în turul doi al alegerilor prezidenţiale, aşa cum a cerut liderul PSRM. „El a cerut aşa şi patru ani în urmă şi, împreună cu Greceanîi şi Abramciuc, l-a votat pe Timofti. Când a cerut aceste lucruri, trebuia să-şi amintească de aşa-numita lui biografie politică”, scrie jurnal.md.

„Noi nu avem niciun temei, niciun argument să-l susţinem pe Dodon. Chiar în preajma acestor alegeri a făcut diferite declaraţii”, a declarat Voronin în cadrul unei conferinţe de presă. „Că se numesc socialişti, nu înseamnă nimic. Noi urmărim politica pe care o promovează şi o propune societăţii. Aceste relaţii cu Dodon nu o să se schimbe, chiar dacă o să câştige. Ne-a vândut pentru 3 milioane de euro”, a adăugat Voronin.
Mai mulţi foşti colegi de partid de-ai lui Dodon au confirmat că, în schimbul votului pentru Timofti, Igor Dodon ar fi încasat de la oligarhul Vladimir Plahotniuc 3 milioane de euro. „Întrebaţi-l pe Dodon dacă este adevărat că l-a votat pe Timofti, pentru că a primit 3 milioane de euro. Puteţi să îl verificaţi cu detectorul de minciuni. Banii au fost oferiţi de cei care sunt interesaţi ca Timofti să fie preşedinte”, spunea fostul consilier al lui Voronin şi deputat PCRM, Mark Tkaciuk.
Şi Renato Usatîi a spus că Dodon a primit 3.000.000 de euro de la Plahotniuc, dezvăluiri care s-au adeverit ulterior. Drept dovadă este faptul că Igor Dodon a părăsit PCRM la comanda oligarhului Plahotniuc sunt toate acţiunile acestuia care au urmat. După ce în 2011, la Congresul Socialiştilor, Dodon spunea că nu va vota un preşedinte propus de Alianţa pentru Integrare Europeană, la doar trei luni, la 16 martie 2012, Dodon a votat pentru alegerea lui Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte.