Vor să dezgroape rămășițele Mona Lisei


O echipă de cercetători italieni vrea să dezgroape rămășițele Lisei Gherardini ,,pentru a determina dacă ea a fost modelul lui Da Vinci pentru realizarea picturii „Mona Lisa”.

Potrivit cotidianului „The Guardian”, se pare că femeia despre care se crede că a pozat pentru artistul renascentist a decedat pe 15 iulie 1542. Oamenii de știință încearcă să afle unde a fost îngropată, pentru a o dezgropa. Cercetătorii speră ca în urma reconstrucției faciale să poată determina dacă Gherardini a fost modelul lui Da Vinci pentru Mona Lisa.

Arnold Schwarzenegger revine la cariera de actor

Arnold Schwarzenegger revine la cariera de actor, dar nu aşa cum ne-am obişnuit, ci într-un mod absolut special. Fostul guvernator al Californiei va fi personajul principal al unui serial animat. Trailerul „The Governator” a fost lansat cu puţin timp în urmă.

În debutul filmului de promovare a serialului, personajul lui Schwarzenegger afirmă că va renunţa atât la cariera sa de politician, cât şi la cea de actor şi va deveni un cetăţean ca oricare altul. Dar după ce este atacat de roboţi, Arnold decide să devină un justiţiar şi să construiască un centru de control care luptă împotriva crimei organizate.

Proiectul este realizat în colaborare cu Stan Lee, cunoscut ca maestru al benzilor desenate. Serialul de televiziune este inspirat din fapte reale din viaţa lui Schwarzenegger.

Oraşul căţeilor, un adăpost uimitor din Brazilia

În oraşul Caxias do Sul se află un adăpost de animale cu totul special, îngrijit de asociaţia „Sociedade Amiga dos Animais”.

Programul a început în 1998, adăpostul găzduieşte acum 1.600 de câini şi 200 de pisici. Localnicii au denumit complexul „mahalaua câinilor”.

Rezidenţii cartierului trăiesc pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi donaţi de primăria locală. Potrivit asociaţiei, animalele consumă circa 12 tone de mâncare pe lună. Cele mai multe dintre patrupedele care ajung în adăpost sunt luate de pe străzi, iar unele din ele au fost victime ale abuzurilor.

Adăpostul este aglomerat, întrucât numărul animalelor sosite îl depăşeşte pe cel al animalelor adoptate. Asociaţia speră să primească sprijin financiar de la guvern pentru a îmbunătăţi condiţiile din orăşel şi pentru a creşte numărul animalelor îngrijite.

Uimitor este faptul că fiecare căţel sau pisică are căsuţa lui proprie, bolurile cu apă şi mâncare şi au destule zone verzi pentru a se juca.
A jefuit victima, apoi i-a trimis flori şi un bilet de mulţumire

După ce a uşurat-o de bani, un hoţ din SUA i-a trimis victimei un buchet de flori, însoţit de un bileţel de mulţumire. Evident, din banii ei. Tupeul hoţului, mai mult decât furtul, a stârnit indignarea oamenilor.

Unei femei i s-a furat cardul de credit. Până să se dezmeticească, hoţul cheltuise 2.400 de dolari de pe el. Dar nu s-a oprit aici. A avut tupeul să-i cumpere victimei, din banii acesteia, un buchet de flori de 65 de dolari. I-a trimis şi un bileţel pe care scria „Mersi pentru bani”.

Femeia a reuşit să convingă conducerea bancii că nu ea a cheltuit banii. Trăieşte însă cu frica în sân, pentru că hoţul îi ştie adresa, din moment ce i-a trimis flori. Poliţia încă nu l-a prins pe autorul furtului.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)