Vom consuma mai multe preparate din insecte?

Câţiva oameni de ştiinţă olandezi testează pe 200 de subiecţi tot felul de preparate din insecte, fiind convinşi că acestea sunt mâncarea viitorului. În anii ce vor urma se crede că preţul cărnii va creşte, iar ecologia va câştiga mai mult teren, insectele ajungând să fie cel mai important ingredient pentru multe mâncăruri, notează agenţia AFP, citată de ziare.com.

„Va veni o zi când Big Mac-ul va costa 120 de euro, iar Bug Mac-ul (sandwich cu insecte – n.r.) – doar 12 euro, când oamenii vor mânca mai mult insecte decât carne”, declară coordonatorul studiului, Arnold van Huis, de la Universitatea Wageningen. Se prefigurează că în 2050 vor fi nouă miliarde de oameni pe Pământ, iar a trece pe un meniu constând mai mult în insecte nu e o idee rea.

Insectele sunt bogate în proteine, sărace în grăsimi, uşor şi eficient de crescut. Există mai bine de 1.200 de tipuri de insecte ce pot fi consumate şi chiar sunt delicioase. În Mexic, de exemplu, se consumă 500 de tipuri de insecte, în Africa – 250, iar în China şi alte părţi ale Asiei – circa 180, majoritatea considerate delicatese.