Volumul „Şi cerul s-a umplut de sfinţi…”, lansat la Chişinău

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Institutul de Istorie Socială „ProMemoria”, instituție afiliată Facultăţii de Istorie şi Filosofie a Universităţii de Stat din Moldova, a organizat prezentarea colecţiilor de cărți „Ora de istorie” și „Școala Memoriei” (conferințe și dezbateri de la Școala de Vară din Sighet).

Cu această ocazie, a fost lansat la Chişinău luni, 26 martie, volumul „Şi cerul s-a umplut de sfinţi…”, ce cuprinde studii care analizează cauzele, caracteristicile, modelele precreştine şi interpretările date martiriului creştin în Antichitate şi în timpurile moderne. Cartea prezintă comunicările susținute în cadrul colocviului internaţional „Martiriul în Antichitatea creştină şi în secolul XX”, desfăşurat la Sighet, în perioada 2-5 iunie 2011, organizat de Fundaţia Academia Civică în colaborare cu Asociaţia Culturală „Oglindanet”, cu sprijinul ICR Chișinău.

Prezentările au fost susținute de poeta Ana Blandiana (preşedinte al Consiliul Director al Fundaţiei Academia Civică) şi de Romulus Rusan (director al Centrului Internaţional de Studii asupra Comunismului), împreună cu personalităţi din Republica Moldova.

 

 

 

 

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)