Volodimir LIUTYI a fost văzut la biserica „Schimbarea la Față” din Chișinău

Volodimir LIUTYI, antrenorul principal al echipei de fotbal „Rapid” din prima divizie a campionatului dintre Prut și Nistru, a participat duminică la slujbă în Biserica „Schimbarea la Față” din Chișinău.

Într-un interviu acordat după încheierea serviciului divin, a relatat că el frecventează deseori biserica ortodoxă din localitatea sa din Germania, unde se întâlnește cu mai multi creștini din Europa de Est.

„E și firesc, secole la rând biserica îi consolidează pe oameni. Când îi este mai greu, omul se adresează Domnului, dar e de dorit ca acesta să fie cu gândul la Dumnezeu nu numai când îi este greu. Trebuie să-l purtăm permanent în inimă pe Dumnezeu.

Este necesar ca biserica să fie frecventată cu regularitate de către cei mai tineri. Eu voi îndemna băieții din echipa mea să vină cât mai des la biserică, însă nu voi forța pe nimeni. Totul trebuie să pornească din inima fiecăruia”, a spus Volodimir LIUTYI.

Volodimir LIUTYI este un cunoscut fotbalist din URSS, de etnie ucraineană. Campion olimpic cu echipa URSS în 1988 la Seoul. Actualmente, locuiește la Koln, Germania. Din aprilie 2013, este antrenor principal al echipei Rapid Ghidighici din prima divizie a campionatului Moldovei din stânga Prutului.

 

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)