Vladimir Voronin, mincinosul nr. 1 al Republicii Moldova

foto moldovacurata.mdDeclarație în plenul Parlamentului RM, 10 aprilie 2013

Stimați deputați,

În ședința de joi, 21 noiembrie 2013, deputatul comunist Voronin a dezlănțuit împotriva mea un atac calomnios, afirmând că aș fi fost un agent KGB de când m-am născut, afirmând că, citez din stenograma ședinței: „…noi ți-om demonstra și dosarele pe câți oameni… i-ai băgat la timpul respectiv la dubală, cum ți-ai bătut joc de oameni”, citat încheiat. Această afirmație calomnioasă a fost urmată imediat de un șantaj, care trebuie considerat drept amenințare, citez: „…du-te de bună voie de aici…”

Întrucât asemenea soi de calomnii au fost turnate de la microfoane, constant și obsesiv în parlament și în alte spații publice de către exponenți ai găștii comuniste extremiste, leninist-stalinist-troțchiste, preluate mai apoi și de către deputatul Mihai Ghimpu și o parte dintre acoliții lui – Gheorghe Brega și Valeriu Munteanu, am solicitat, prin interpelări adresate SIS, MAI și Procuraturii Generale să examineze în instituțiile respective prezența vreunui dosar de agent, de persoană racolată, informator sau colaborator al serviciilor secrete sovietice ori post-sovietice; prezența vreunui cazier sau a altor documente care ar dovedi că în urma unor asemenea activități ale mele a avut de suferit careva persoană, precum a afirmat în plin parlament deputatul Voronin. Solicitarea mea a fost că dacă există asemenea materiale-dovezi, să fie făcute publice.

Am primit între timp răspunsul de la Serviciul de Informații și Securitate, MAI și Procuratura Generală, pe care vreau să le dau citire din răspunsul original:

Ministerul Afacerilor Interne:

Urmare interpelării Dumneavoastră adresată în cadrul şedinţei în plen a Parlamentului din 21 noiembrie curent, Ministerul Afacerilor Interne vă informează că datele Dvs. de identitate nu figurează în Registrul informaţiei criminalistice şi criminologice al Republicii Moldova. Concomitent Vă comunic că Ministerul Afacerilor Interne nu dispune de date privind tragerea Dumneavoastră la răspundere contravenţională.

Semnează: Dorin Recean, Ministru

Serviciul de Informații și Securitate:

Referitor la interpelarea din şedinţa în plen a Parlamentului din 21 noiembrie 2013, Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova consemnează lipsa dosarelor în privinţa Dumneavoastră.

Semnează: Mihai Balan, Director

Procuratura Generală:

Procuratura Generală a examinat solicitarea, adresată în cadrul şedinţei în plen a Parlamentului din 21.11.2013, privind controlul existenţei dosarelor în privinţa activităţii Dvs. ca colaborator confidenţial al Serviciului de Informaţii şi Securitate sau Ministerului Afacerilor Interne. Ca rezultat al controlului efectuat, s-a stabilit că nu aţi fost şi nu sunteţi colaborator confidenţial al autorităţilor indicate şi nu există dosare referitor la antrenarea Dvs. în această activitate.

Semnează: Alexandru Lozan, Procuror, şef al secţiei control al activităţii operative de investigaţi şi asigurare a regimului secret

Precum vedeți, faptele s-au adeverit. Dar numai pe partea pe care a făcut referință subsemnatul în replica din 21 noiembrie 2013 chiar atunci, la răbufnirea verbală necontrolată a căpeteniei comuniste. Și acest adevăr este precum că Vladimir Voronin este un mincinos de care nu a mai auzit pământul, este un calomnios fără pereche. Faptul că Voronin iese la microfon și minte cu nerușinare în văzul lumii, fără să aibă la bază nici un câtuși de mic motiv și nici o câtuși de mică dovadă, arată că acest ins nu pune preț nici cât negru sub unghie pe dreptatea vorbei sale, că dânsul poate rosti neadevăruri fără să clipească din ochi, poate calomnia cu ușurință, din ură ori din plăcerea de a face rău, pur și simplu. Este o manifestare de dezechilibru psihic paranoidal, dacă ar fi să se pună un diagnostic.

Vă dați seama ce înseamnă acest tip de politician care a avut și calitatea de șef de stat timp de aproape nouă ani? El a mințit permanent și atunci când a spus că va da poporului pâine și lapte ieftin, și atunci când a spus că va rezolva problema transnistreană, și atunci când a spus că va munci pentru integrarea europeană, și atunci când a spus că nu a fraudat alegerile, și atunci când a spus că repară biserici, dar de fapt buzunărea bănci, companii și oameni de afaceri în interesul personal, și atunci când a învinuit pe altcineva de lovitura de stat, și atunci când a spus că nu el a distrus Declarația de Independență, și atunci când a zis că nu știe nimic de moartea și schingiuirea tinerilor în subsolurile poliției lui. Acest mincinos a avut impertinența să iasă săptămâna trecută la microfonul parlamentului și să declare că nu este vinovat pentru torturile din aprilie 2009, că mâinile lui sunt curate, nu sunt murdare de sânge. Adevărat a spus cineva: „Comuniștii nu au fost doar mincinoși, ci și mari ipocriți; cu toții se numeau patrioți și spuneau că își iubesc țara. Atât de mult și-au iubit țara încât de foarte multe ori era cât pe ce să-și piardă mințile, altfel nu ar fi confundat iubirea cu violarea”.

Lui Mihai Ghimpu și acoliților lui înhămați alături de comuniști la același car al urii pot să-i răspund cu o replică puțin parafrazată din Friedrich Nietzsche: „Nu sunt supărat pentru că ai mințit. Sunt supărat că de acum înainte nu te mai pot crede”.

Dle Ghimpu, nu te va mai crede foarte multă lume de acum înainte și bine va face. Fiindcă dacă te credeam noi, în aprilie 2013, atunci când desenai cai verzi pe pereți, acum la guvernare erau doar mincinoșii și torționarii, colegii dumneavoastră de opoziție. Astăzi am avut să ne aflăm departe, foarte departe de obiectivul european, pe care îl trădasei.

În același timp te rog să nu pierzi: dacă SIS-ul, Procuratura Generală ori MAI au dat răspunsurile care nu vă aranjează pe dumneavoastră și pe Voronin există speranța că poate Curtea Constituțională are capacitatea necesară să găsească ceva. E suficient să faceți o declarație în plus.

În privința lui Voronin: având în vedere că unele sondaje ne mai arată opțiuni care cheamă năpasta comunistă să vină a treia oară pe capul nostru, faptul că în RM nu există o lege a lustrației care să îngrădească venirea la putere a torționarilor, dar și faptul că un proces de judecată inițiat împotriva mincinosului deputat ar invoca ridicarea imunității sale parlamentare, lucru deocamdată incert, îmi asum dreptul și obligația să prezint cu altă ocazie parlamentului și societății probe concludente care să ne spună cine este de fapt părintele corupției și sărăciei, al statului mafiot și al statului torționar – personajul politic Vladimir Voronin.

Așa că pe curând, tovarășe Voronin.

Valeriu Saharneanu,

deputat, fracțiunea Partidului Liberal Reformator

PP

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)