Vladimir Lisin este cel mai bogat om din Rusia

Patronul companiei producătoare de oţel din Novolipeţsk, Vladimir Lisin, a câştigat titlul de cel mai bogat om din Rusia. Clasamentul arată că, în ciuda crizei economice, averile miliardarilor ruşi au reînceput să crească, informează AFP.
În vârstă de 54 de ani, averea lui Vladimir Lisin a ajuns la 18,8 miliarde de dolari, faţă de 7,7 miliarde cât avea în 2009. Lisin l-a surclasat pe Mihail Prokhorov, care deţinea anul trecut titlul de cel mai bogat om din Rusia. Prokhorov şi-a sporit şi el averea cu 3,7 miliarde, ajungând astfel la 17,85 miliarde de dolari.
Cunoscutul proprietar al clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, se află pe locul al treilea, cu 17 miliarde de dolari (faţa de 13,9 miliarde, anul trecut). Cele mai mari averi din Rusia s-au „refăcut” după lovitura grea primită la începutul anului 2009 din cauza crizei globale. Într-un an, numărul de miliardari în dolari a crescut abrupt, ajungând la 77 în 2010, faţă de 49 în anul precedent. Rusia rămâne însă departe de rezultatele din 2008, o perioadă a recordurilor, când ţara avea 101 miliardari.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)