Vlad Plahotniuc va publica o carte de poezie

 

Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, intenţionează să publice o carte de versuri pentru copii.

Businessmanul susţine că i-a venit această idee după ce a descoperit, întâmplător, în podul casei părinteşti din satul Grozeşti, raionul Nisporeni, trei caiete cu versuri scrise de el în copilărie şi adolescenţă, de care uitase cu desăvârşire.

El a selectat cele mai bune poezii din caietele sale, iar în zilele următoare urmează să-şi publice cartea la editura fundaţiei Edelweiss, pe care o conduce.

În cartea de debut a lui Vlad Plahotniuc regăsim şi poezia „Iepuraşul vesel”, care a fost publicată în culegerea „Ghiocei”, pe când Plahotniuc avea 16 ani.

Poezia a fost descoperită de presă cu câteva luni în urmă şi a făcut mare vâlvă pe internet.

Primul volum al poetului Vlad Plahotniuc mai conţine versuri precum „Somnoroase păsărele/ pe la cuiburi se adună/ se ascund prin rămurele/ noapte bună”; „Seara pe deal/ buciumul sună cu jale”; „Din văzduh cumplita iarnă/ cerne norii de zăpadă”; „Pe ramul verde tace/ o pasăre măiastră/ cu drag şi cu mirare/ ascultă limba noastră”; „Copilo, pune-ţi mâinile pe genunchii mei. /Eu cred că veşnicia s-a născut la sat”; „Nu credeam să învăţ a muri vreodată” etc. Cartea lui Vlad Plahotniuc, va fi editată în 100 000 de exemplare.

Potrivit unor surse de la editură, aceasta va fi difuzată în toate şcolile, bibliotecile, universităţile din republică şi, tradusă în limbi de circulaţie, va fi publicată în Franţa, Germania, Marea Britanie şi Brazilia.

 

 

 

The following two tabs change content below.