Vlad Plahotniuc a anunțat că nu se simte în siguranță nici el și nici familia sa

Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook după ce partidul pe care îl conduce a anunțat săptămâna trecută că se retrage de la guvernare.

El a scris că a decis să rămână alături de echipa Partidului Democrat, chiar și de la distanță. „Dacă m-aș retrage acum, fracțiunea PDM ar putea deveni vulnerabilă și deputații să fie presați să treacă la un anumit partid, care să-și facă singur majoritatea parlamentară și să preia Moldova”.

Vlad Plahotniuc a mai spus că are nevoie de o pauză și că lucrează în aceste zile „la mai multe planuri”. Liderul pedemist susține că nu se simte în siguranță nici el și nici familia sa, menționând că anul trecut a avut loc o tentativă de răpire a sa, când se afla într-o vizită peste hotare.

„Este dreptul meu să iau toate măsurile pentru a mă proteja și a-mi proteja familia sau oamenii apropiați. În această perioadă, Moldova nu este o țară sigură, iar asta nu din cauza posibilelor dosare inventate de oponenți, dar din cauza unora care își doresc să o preia cu forța”.

Liderul PDM a mai afirmat că alternanța la putere este un proces firesc și necesar într-o democrație. „Ne-am fi dorit însă ca acest lucru să se întâmple democratic și nu prin încălcări ale legii, prin crearea unor precedente care vor afecta grav Moldova pe termen lung. Noi ne-am fi dorit ca, în locul nostru, la guvernare să vină alți politicieni care să acționeze la fel de independent cum a făcut-o PDM, nu niște marionete ale unor forțe străine”, a declarat Plahotniuc.

EL a mai anunțat că Partidul Democrat are mulți dușmani, în special după ce guvernarea PD a cerut la ONU retragerea trupelor străine de pe teritoriul Moldovei. El le-a transmis cetățenilor că este pe baricade.

„Mesajul pe care vreau să îl transmit cetățenilor este că sunt pe baricade, voi reveni în țară cât mai curând, imediat ce familia îmi va fi în siguranță și eu voi fi în siguranță, voi munci pentru ca Republica Moldova să redevină o țară stabilă și ca oamenii să trăiască în liniște și pace”.

Amintim că PDM a decis vineri, 14 iunie, să se retragă din instituțiile statului pe care le-a ținut aproape o săptămână în captivitate, cu oameni aduși și plătiți.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)