Vlad Filat: „Să sperii pe cineva cu puşcăria, care este în puşcărie, trebuie să fii cel puţin naiv”

Vlad Filat ii aranjeaza cravata liderului comunist Vladimir Voronin foto adevarul.ro
Fostul premier, Vlad Filat, aflat în arest preventiv în penitenciarul nr.13, a lansat un nou mesaj pe pagina sa de socializare Facebook.

„Vreau să ştiţi că eu o să vorbesc, dar îmi doresc atât de mult ca vorbele şi probele, pe care urmează să le prezint, să răspundă la unele întrebări cu care se confruntă societatea. Nu vreau să se întâmple acum aşa cum se întâmplă în dosarul meu, unde martorii sunt intimidaţi iar probele distruse”, a spus Filat, după ce mai mulți reprezentanți ai societății civile, comentatori politici au anunțat că sunt în așteptarea dezvăluirilor, după ce la 15 octombrie, ziua în care i-a fost ridicată imunitatea parlamentară, Vlad Filat a declarat că ar putea face dezvăluiri care să arunce clasa politică în aer.

În același mesaj, fostul premier reitereaza că regretă că nu a valorificat încrederea cetățenilor care l-au votat și precizeaza ce a subînțeles prin ”trădarea moldovenilor”.

„Când m-am referit la trădarea moldovenilor, am avut în vedere ce s-a întâmplat în parlament, dar şi în teritoriu. Mă refer, în primul rând la foştii mei colegi. Colegi în care am avut încredere, pe care i-am susţinut, colegi pe care i-am tratat cu mult respect, unii mi-au fost mai mult decât colegi, i-am crezut prieteni. Accept că au renunţat la mine într-un moment atât de complicat pentru mine. Accept că nu mai vad în mine un om care îi poate susţine să-şi facă o carieră frumoasă, dar faptul că şi-au trădat colegii de partid care i-au făcut deputaţi, că şi-au trădat alegătorii – mă doare. Pentru mine e trist, pentru ţară aceasta practică e periculoasă” , spune Vlad Filat.

În final acesta a precizat: ”Să sperii pe cineva cu puşcăria, care este în puşcărie, trebuie să fii cel puţin naiv, dacă nu prost. Dacă pentru mine, această enormă încercare reprezintă prezentul, pentru ei este viitorul”, conchide Filat.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)