Vlad Filat: „Nu vreau să intervin în acest măcel”

Scandalul în serie „Plahotniuc–Mocanu” este un măcel care are la bază interese economice. De această părere este premierul Vlad Filat, care a declarat, în cadrul unui interviu online pe Privesc.eu, că nu are de gând să intervină în acest scandal. „Nu vreau să intervin în acest măcel, care are la bază interese economice, în primul rând. Orice declaraţie, indiferent din partea cui vine, trebuie să fie susţinută de probe. Declaraţii de dragul declaraţiilor nu trebuiesc nimănui”, susţine Filat.

În context, liderul liberal-democraţilor din Republica Moldova a ţinut să menţioneze că toţi trebuie să-şi facă meseria, iar justiţia să-şi spună ulterior cuvântul în această privinţă, dacă va fi cazul.

Acum o săptămână, liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat că premierul Vlad Filat ar putea fi persoana care se află în spatele fostului consilier prezidenţial, Sergiu Mocanu. La rândul său, Vlad Filat a refuzat să comenteze aceste acuzaţii, evocând acelaşi „măcel”, la care nu vrea să ia parte. Totuşi premierul Filat a declarat recent că este deranjat de toate acuzaţiile aduse de Sergiu Mocanu în privinţa mai multor persoane şi instituţii ale statului. „Ieşirile lui Mocanu mă deranjează într-o măsură mai mare decât pe alţii, deoarece aceste acuzaţii vizează instituţiile statului, cum ar fi MAI, CCCEC sau Procuratura Generală”, a explicat Filat. În context, Filat şi-a expus regretul că unii colegi ai săi, pe care îi respectă, „s-au lăsat atraşi în acest război de gherilă”.
(jurnal.md)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)