„Visuri volatile” de Vasile Botnaru la Muzeul Naţional de Artă

Vasile Botnaru şi-a expus lucrările de grafică într-un nou spaţiu expoziţional al  Muzeului Naţional de Artă al Moldovei. Expoziţia intitulată „Visuri volatile” a fost inaugurată cu participarea artiştilor plastici, a unor politicieni, scriitori, jurnalişti, a celor ce apreciază arta lui Vasile Botnaru, unul dintre cei mai originali graficieni din R. Moldova. „Lucrările sunt ca un refugiu în care ma retrag atunci cand mă oboseşte meseria, deloc romantică, de jurnalist. E un adăpost ideal în care irosesc nemilos cerneală şi kilograme de hârtie”, mărturiseşte autorul.

Vasile Botnaru a ilustrat reviste şi cărţi în R. Moldova şi în străinătate, a participat la expoziţii internaţionale. Multe dintre lucrările lui se află în colecţii particulare în China, Germania, Polonia, România, Rusia, Ungaria. Şi mai multe au fost dăruite de către autor oamenilor de cultură, colegilor, prietenilor. Acum, o serie de creaţii noi ale graficianului, consacrate iubirii, sentimentelor puternice şi totodată volatile, pot fi admirate la MNAM, până în data de 4 decembrie.

Amintim că Vasile Botnaru a activat la Basa-press, Radio Liberty, Associated Press, PRO FM Bucuresti, PRO TV Chişinău. Actualmente este directorul biroului de la Chişinău al Postului de Radio Europa Liberă.

I.N.