Viorica Lefter, tânăra din Moldova care va participa la Miss World Canada 2014/ INTERVIU

By Editor Moldova.ORG

Este studentă la medicină la o universitate din Canada, face modeling și voluntariat, iar de curând frumoasa moldoveancă va participa la Miss World Canada 2014. Despre concursul de frumusețe, dar și viața ei din Canada, citiți în inteviul acordat pentru Moldova.ORG.

Dragă Viorica, povestește-ne, te rog, despre perioada în care ai plecat din Moldova și cum te-ai adaptat ritmului canadian?
Sunt în Canada de 6 ani, am locuit împreuna cu parinții la Chișinau, dar o importantă etapă a vieții mele-copilăria, mi-am petrecut-o alaturi de bunei în orașul Rezina. Le multumesc din suflet parinților și bunicilor mei care mi-au oferit dragostea lor, educația și o copilărie fericită.

Am 19 ani, în prezent sunt studentă la medicină, la universitatea McMaster din provincia Ontario. De mic copil mi-am dorit sa fiu medic. Întotdeauna m-am simțit atrasă de specialitatea bunicului meu care m-a și îndrumat să-mi fac o carieră în acest domeniu.
Când am emigrat în Canada, le-am luat pe toate de la zero. A fost o perioada destul de grea, dar cu mult curaj și optimism am reușit să trec peste momentele dificile. Am noroc de familia mea care întotdeauna mă susține în ceea ce fac.

Dedic mult timp studiilor la universitate, activităților de voluntariat, iar în prezent concomitent cu probele pentru concurs mă pregătesc și de sesiune.

În Canada am făcut cursuri de modeling la agenția -Sutherland Models, am participat la diferite prezentări de moda, dar studiile îmi iau cea mai mare parte a timpului.

Vei participa la Miss Canada 2014. Cum ai reușit să intri in această competiție și de ce crezi că ai fost pe plac juriului?
La început am luat totul într-o gluma. După sfatul unei prietene, am completat formularul online, și apoi am trimis câteva poze Apoi am fost contactată de organizatorii concursulu și am răspuns la un interviu telefonic.Au fost întrebări despre educație, pasiuni, voluntariat și planuri pe viitor. Am fost placut surprinsă când am fost acceptată pentru concurs.

Ce dorești să obții de la Miss Canada 2014?
Mai întâi de toate, o experienţă inedită, de neuitat care îmi va marca viaţa și desigur îmi va deschide ușile pentru realizări noi. Viata mea deja s-a schimbat mult, mi-am lărgit cercul de prieteni, am făcut cunostință cu oameni talentați și am învățat multe lucruri noi de la persoanele cu care comunic. Mă simt onorată și foarte fericită pentru această oportunitate și sper să fie o pagină frumoasă din viața mea.

Consider că participarea la Miss World Canada este o realizare importantă, luând în considerație că locuiesc în Canada de doar 6 ani. Cred că ambiția mea, individualitatea, scopurile propuse și sinceritatea îmi vor fi de ajutor în această încercare.

Care sunt planurile tale după concurs? Ai dori îți faci o carieră în modeling?
Sincer, îmi doresc foarte mult să-mi vizitez bunica și prietenii în vacanța de vară. Modelingul este pentru mine o pasiune placută, care m-a învățat sa fiu hotărâtă, perseverentă, independentă și puternică, dar principalul m-a învățat să fiu Model în viață. Scopul meu este să-mi continui studiile mai departe și să am o carieră de succes în domeniul medicinii. Să fac totul cu plăcere, satisfacție și dăruire.

Spune-ne cîteva cuvinte despre probele concursului?
Sunt câteva probe: proba ţinutei de zi, proba costumului de baie, proba rochiei de seară, costumul naţional, proba fotogenică, proba de video, bazată pe experienţa de voluntariat şi interviul.

Din cele 40 de concurente, tu te plasezi pe locul 6 in lista preferințelor pe intrernet din cadrul concursului People’s Choice Award. Ce privilegii îți poate oferi acesta în finala concursului?
În prezent se desfășoară concursul People’s Choice Award pe internet, iar câștigătoarea acestui concurs va fi automat clasată în semifinală. Votarea va continua până pe 11 mai. Rezultatele acestui concurs vor fi luate în considerație și pentru decizia finală a juriului.

Faci voluntariat la Crucea Roșie și ești implicată în mai multe programe ca Brothers and Big sisters și McMaster Red Cross…
Experiența de voluntariat în Canada a avut un impact important asupra mea. Voluntariatul mi-a oferit oportunitatea să întâlnesc oameni noi și diferiți, să ințeleg mai bine cultura și valorile Canadei. În același timp m-a ajutat să mă dezvolt personal și profesional, să devin mai creativă și să obțin cunoștințe în mai multe domenii. În general, voluntariatul în Canada este o experiență importantă pentru succes și, în particular, pentru procesul de adaptare și integrare într-o țară străina.

În prezent sunt voluntară la organizația Big Brothers and Big sisters și McMaster Red Cross. Ca exemplu, la Big Brothers and Big sisters sunt mentor pentru fetițe de până la14 ani. Scopul acestei programe e de a promova o alimentație sănătoasă și echilibrată, activitate fizică zilnică, jocuri de dezvoltare a gândirii și simplu timp pentru distracție și emoții pozitive.

Cred că nu a-și putea descrie în cuvinte sentimentul de satisfacție pe care îl trăiesc atunci când pot ajuta pe cineva să-și schimbe viața spre bine sau dacă reușesc să fac să zâmbească.

Ce ai aduce din Moldova în Canada și viceversa din Canada în Moldova?
Din Moldova – traditiile și obiceiurile moldovenești, în special cele de Crăciun, Mărțișor și Paști. Suntem un neam bogat în tradiții și obiceiuri unice, care ne arată caldura sufletelor și caselor noastre. Deși ne străduim să păstrăm și să răspândim tradițiile noastre, totuși, nu e la fel ca acasă.

Din Canada- însăși Canada, țara perfectă pentru copii. Varietatea de programe de dezvoltare și de servicii sociale puse gratuit în slujba oamenilor.

Viorica noi îți urăm mult succes, iar la final, te rog, să transmiți un mesaj tuturor celor care te susțin!
Prin intermediul Moldova.ORG vreau să mulțumesc tuturor celor care continuă să mă susțină și să voteze pentru mine. Încurajarea și suportul pe care îl primesc de pe meleagurile natale e nespus de important pentru mine și mă motivează spre noi succese.

Pentru toți cei care doresc să o susțină pe Viorica, Moldova.ORG îi îndeamnă să o voteze la această adresă (în partea dreaptă a paginii).

Interviu realizat de Irina Titica

Știrea Viorica Lefter, tânăra din Moldova care va participa la Miss World Canada 2014/ INTERVIU a apărut pe Moldova.org.

Sursa: diaspora.moldova.org