Vin fiert în PMAN // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre demisia ministrului de externe, Iurie Leancă. Unii spuneau că el a depus cererea de formă, alţii că a depus-o la modul serios. Nu contează dacă a depus-o de formă sau la modul serios cererea, căci întotdeauna există riscul ca aceasta să fie acceptată. De aceea, nimeni nu a făcut un asemenea gest până acum, spuse Cozonac. Eu nu cred că Filat va semna demisia sa.

Ar fi un exemplu prost pentru ceilalţi miniştri. Rămânem fără guvern dacă toţi miniştrii vor proceda la fel, dacă vor demisiona fiindcă nu s-au ţinut de cuvânt, spuse Scurtoi. În afară de Leancă a mai depus cineva cererea de demisie până acum? Nu cred că va depune vreun ministru cerere pentru că nu şi-a realizat programul, menţionă Sobcor. Nu va semna Filat, căci a promis şi el câte ceva. Moldova fără sărăcie, fără Voronin, fără comunişti! Înseamnă că trebuie să depună şi el cerere de demisie? Alegătorii o să creadă pe alocuri că politicienii care nu se ţin de cuvânt trebuie să demisioneze. Filat nu poate să le creeze această iluzie, adăugă Sobcor. Epuizând această temă, am discutat despre interdicţia consumului de alcool, cu excepţia vinului fiert, în noaptea de Revelion în PMAN. Care e sensul să le dai vin fiert celor care vor veni să sărbătorească? Că doar nu pentru a se trata de răceală se vor aduna ei acolo? La problemele noastre energetice, neavând încheiat contract cu Gazpromul, să consumăm gazele naturale pentru fierberea vinului? Că doar nu pentru a se trata de răceală se vor aduna chişinăuenii în PMAN?

 

Acuma stau şi mă gândesc că, într-adevăr, dacă vor începe să-şi dea demisia toţi şefii care nu s-au ţinut de cuvânt, se face haos.

Al vostru arafam, deboşt, ergograf, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga