Viktor Ianukovici este suspectat de deturnarea a 7,4 miliarde de dolari

ianukovici

Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici şi anturajul său sunt suspectaţi de implicare în furtul din bugetul ţării a circa 200 miliarde de hrivne (aproximativ 7,4 miliarde dolari), potrivit RIA „Novosti”. Această sumă a fost stabilită în decursul investigării operaţiunilor de spălare a banilor obţinuţi în urma actelor de corupţie, deturnarea de fonduri publice şi active imobiliare, de către Ianukovici şi guvernul său, după jurnal.md.

„Valoarea tranzacţiilor financiare care pot fi legate de legalizarea veniturilor provenite din infracţiuni şi care pot fi asociate cu alte infracţiuni este de 199,4 miliarde de hrivne”, se arată într-o declaraţie oficială a Gosfinmonitoring.
În timpul investigaţiilor (din martie 2014 până în august 2016) au fost trimise pe rol în instanţă 461 de dosare şi au fost blocate conturi de 1,52 miliarde de dolari.

În plus, au fost sechestrate toate activele suspecţilor în valoare totală de 107,2 milioane de dolari, 15,9 milioane de eruo şi 135 de milioane de franci elveţieni în Austria, Marea Britanie, Letonia, Italia, Liechtenstein, Elveţia, Olanda şi Cipru.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)