Vika Jigulina: „Revin în ţară cu mare drag”


EXCLUSIV // Moldoveanca care a obţinut trofeul „Top Dance Song” la „Billboard Music Awards 2011” ne-a povestit despre viaţa sa, activitatea sa şi despre cel mai important lucru – muzica.

Vika Jigulina, pe numele său adevărat Victoria Korneva, s-a născut pe 18 februarie 1983 în oraşul Cahul, Republica Moldova. A copilărit la tatăl său, în Moscova, unde a avut primul contact cu muzica electronică, fiind impresionată de concertele „ATB”, „Depeche Mode”.

Şi-a manifestat de mică interesul pentru muzică, de aceea şi-a dedicat copilăria şi adolescenţa acesteia. A absolvit Şcoala de Muzică „Maria Cebotari”, clasa chitară. De asemenea, a fost laureată a mai multor premii ca muzician interpet, printre care se numără diploma de merit, obţinută la vârsta de 13 ani pentru cea mai bună compoziţie clasică a Concursului de Compozitori din Republica Moldova.

În 2002, şi-a continuat studiile liceale la Timişoara, România. În paralel, a absolvit Şcoala Populară de Arte, specializarea inginer de sunet.

Prima femeie DJ

Deşi studiile îi luau cea mai mare parte din timp, Vika a început să mixeze prin cluburi, devenind prima femeie DJ rezidentă în cel mai mare club local „Disco Land”. În 2006, a mixat la cel mai mare festival de muzică electronică – „Liberty Parade”. După ce a mixat prin cluburi locale, alături de „ATB”, Steve Murano,Tom Craft, s-a mutat la Bucureşti unde a început cariera radio, devenind săptămânal rezidentă la cel mai mare post naţional de muzică clubbing Vibe Fm.

În 2009, s-a lansat ca voce şi s-a împrietenit cu Edward Maya, cu care colaborează până în prezent. Cei doi se bucură de succes cu piesele „This is my life”, „Desert Rain” şi „Stereo Love”, care a obţinut trofeul „Top Dance Song”, la „Billboard Music Awards 2011”, la Las Vegas.

Piesa „Stereo Love” a devenit hit internaţional în mai puţin de doi ani, acumulând 220 milioane de vizualizări pe youtube. „Stereo Love” a fost premiată în repetate rânduri pentru vânzările înregistrate cu „Discul de Aur” (Belgia şi Finlanda), „Discul de Platină” (Germania, Danemarca, Suedia, Elveţia, USA şi Canada) şi „Dublu Disc de Platină” (Spania şi Italia). În 2010, Vika a obţinut cetăţenia României.

„În Moldova am rude şi, de fiecare dată când am timp liber, revin în ţară cu mare drag. Pe viitor, am multe proiecte şi colaborări internaţionale, dar vă păstrez surpriza pentru data viitoare”, menţionează Vika Jigulina.

Carolina CHIRILESCU

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)