Viitoarei soţii a lui Igor Stribiţchi de la „Akord” i se prevesteşte un viitor strălucit

SUCCES // Sopranele din Moldova încântă lumea

Olga Busuioc a obţinut locul II la cel mai important concurs de operă din lume, „Operalia”, care s-a desfăşurat săptămâna trecută la Moscova. Soprana a obţinut şi premiul pentru „cea mai bună interpretare a Zarzuelei”, premiul bănesc constituind 20 mii de dolari.

Carolina CHIRILESCU

Logodnica lui Igor Stribiţchi are toate şansele să ajungă vedetă internaţională, deoarece, potrivit concursului, 95 % din laureaţii „Operalia” au ajuns să cânte în cele mai celebre opere ale lumii. Deşi Olga este prinsă, în această vară, în mai multe evenimente importante din viaţa sa, precum nunta sa cu membrul formaţiei „Akord”, Igor Stribiţchi, a reuşit să-şi adune toate forţele şi să câştige simpatia publicului şi a juriului, obţinând locul doi la acest concurs.

Concursul a fost înfiinţat în 1993 de renumitul tenor Placido Domingo, care i-a înmânat premiul sopranei din Republica Moldova. Rudele, părinţii, dar mai ales logodnicul său, sunt foarte mândri de prestaţia Olgăi. Participarea şi premiul obţinut este cel mai frumos cadou pentru nunta celor doi, care va avea loc pe 10 august, într-o zi de miercuri. Olga Busuioc a concurat cu interpreţi din nouă ţări.

Din cele 800 de cereri de participare la concursul „Operalia” au fost admise doar 40. Olga este studentă la Şcoala din Modena, Italia. A absolvit Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga” şi Academia de Teatru, Muzică şi Arte Plastice din Chişinău.

Valentina Naforniţă, o altă soprană care a primit Marele Premiu la BBC Singer of the World 2011

Valentina Naforniţă, artista în vârstă de 24 de ani, a cucerit Marele Premiu al Concursului Internaţional de Muzică Clasică BBC Singer of the World 2011, obţinând premiul publicului în urma voturilor exprimate de ascultătorii de radio din Marea Britanie.

Solista a fost recompensată cu premiul publicului, în valoare de 2.000 de lire sterline. Premiul este decernat prin voturile exprimate de ascultători şi a fost redenumit „Dame Joan Sutherland Audience Prize”, în onoarea celebrei soprane Joan Sutherland, care a patronat acest concurs până în 2010.

Valentina Naforniţă s-a născut la 10 iunie 1987 la Cuhneşti, Glodeni, R. Moldova, a absolvit Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga” din Chişinău. Admiterea la secţia canto academic a fost primul ei succes, în colegiu existând în fiecare an doar 1–2 locuri la această specialitate.

Vocea Valentinei s-a făcut remarcată la concertele din cadrul Colegiului „Ştefan Neaga”, unde va fi invitată la toamnă, potrivit directorului, să se întâlnească cu studenţii şi profesorii.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)