„Viespile”, campioni de toamnă

Campionii au un avans de nouă puncte în clasament şi visează la un nou titlu

 

FC Sheriff a câştigat cu 1-0 derbiul cu FC Dacia şi se îndreaptă încet spre un nou titlu de campioană în Divizia Naţională. Chiar dacă actuala campioană are un avans de nouă puncte în faţa FC Dacia, antrenorul Mihai Stoichiţă încearcă să-şi tină în priză jucătorii. La rândul său, tehnicianul „dacilor”, Igor Dobrovolski, este aparent calm privind acest eşec şi spune că mai sunt 22 de etape de disputat, iar echipa sa poate să răstoarne situaţia din clasament.

 

Meciul de pe arena „Zimbru” dintre cele două pretendente la titlu a fost echilibrat, dar cu o uşoară dominare a celor de la FC Sheriff. Unicul gol al partidei a fost marcat de veteranul Stanislav Ivanov, care a primit o pasă perfectă de la Alexandru Paşcenco (64). După ce au încasat acest gol, „dacii” au fost mai agresivi în faza de atac, dar de fiecare dată balonul s-a încăpăţânat să intre în poarta lui Stoianov. Totuşi cea mai mare şansă de a egala i-a aparţinut Lucas de Lima, care în minutele de prelungire a trimis din şapte metri peste poarta oaspeţilor.

Stoichiţă: „Nouă puncte nu înseamnă prea mult”

Tehnicianul român a fost mulţumit de rezultat, dar nu crede că cele nouă puncte care fac diferenţa între echipa sa şi FC Dacia constituie un avantaj care ar asigura actualei campioane un nou titlu. „Nouă puncte vi se pare mult? Mai avem în faţă încă două luni. Despre această distanţă de nouă puncte am vorbit şi cu fotbaliştii mei. În campionatul Moldovei nu te poţi relaxa. Trebuie să avem o atitudine calmă faţă de meciurile importante, cum ar fi cele cu FC Zimbru sau FC Dacia. Trebuie să învingem în fiecare meci pentru a ne atinge obiectivul”, a spus Stoichiţă.

Dobrovolski: „Putem să recuperăm nouă puncte”

 

Tehnicianul „dacilor”, Igor Dobrovolski, a declarat că un egal ar fi fost mai echitabil, dar nu crede că diferenţa de nouă puncte nu poate fi recuperată în cele 22 de etape rămase de disputat. „A fost un meci greu pentru ambele echipe care se bat pentru titlu. Am comis o greşeală, iar adversarul ne-a pedepsit. Cred că meritam un rezultat de egalitate, pentru că meciul a fost echilibrat. Oricum nu-mi fac prea mari griji în privinţa acestui eşec cu FC Sheriff. Abia s-a finalizat prima parte a campionatului. Cred că lupta pentru titlu se va da în partea a doua a Diviziei Naţionale. Mai sunt 22 de etape de jucat”, a precizat campionul olimpic.

 

„Zimbrii” au coborât pe şase

 

Clasamentul Diviziei Naţionale s-a schimbat în ceea ce priveşte primele două locuri, dar de la locul trei în jos a suferit mari schimbări. FC Zimbru, care se clasa pe locul trei înaintea etapei a XI-a, a coborât până pe locul şase după eşecul cu FC Tiraspol, scor 2-1. Cei de la „Zimbru”, care nu au mai fost plătiţi de peste două luni au suferit mult la Tiraspol şi din minutul patru erau conduşi pe tabela de marcaj. Gazdele au mai marcat o dată în minutul 61, iar golul lui Oleg Molla din ultimele minute ale jocului nu prea a mai contat în economia partidei. „Am început foarte prost meciul, iar după primirea golului jucătorii mei nu s-au regăsit. Am încercat să reparăm câte ceva în repriza secundă, dar nu am reuşit prea multe. Oricum vreau să remarc că jucătorii mei s-au dăruit pe teren”, a spus tehnicianul „zimbrilor”, Sergiu Sârbu.

 

Milsami a urcat pe podium 

 

De eşecul celor de la FC Zimbru au profitat cei de la FC Milsami, care au reuşit să se impună cu 2-0 în deplasare contra Olimpiei Bălţi. Golurile au fost marcate de atacantul Gheorghe Boghiu în minutele 24 şi 45. Acum, golgheterul campionatului cu nouă reuşite speră la o convocare din partea selecţionerului Ion Caras, pentru meciurile cu Ucraina de pe 12 octombrie şi San Marino – 16 octombrie.

 

„Academicienii” au întors rezultatul

 

În alt meci al etapei, FC Costuleni a pierdut pe teren propriu cu 1-2 în faţa puştilor de la FC Academia după un meci dramatic. Gazdele au condus încă din minutul 15 printr-un gol marcat de V. Ivanov, dar oaspeţii au reuşit să se impună după două goluri marcate pe final de meci. Iurie Livandovschi a egalat din penalti în minutul 84, iar Radu Gânsari, care va fi printre jucătorii convocaţi pentru partidele cu Ucraina şi San Marino, a marcat golul victoriei în minutul 90+3.

 

FC Nistru a pierdut cu 0-1 partida cu FC Rapid, iar Iskra a câştigat cu 1-0 meciul din deplasare cu FC Speranţa. Următoarea etapă a Diviziei Naţionale va avea loc vineri şi sâmbătă, după care va urma o pauză de două săptămâni datorată meciurilor pe care le va disputa prima reprezentativă a Republicii Moldova.

 

Vitalie Hadei