VIDEO// Vor fi remaniate până la 1 septembrie rebuturile de pe str. V. Alecsandri?

Strada Vasile Alexandri. Foto: Nadejda Roşcovanu

„Cele peste 200 de abateri care au fost depistate de inspectorii responsabili de calitatea efectuării lucrărilor de renovare a străzii V. Alecsandri încă nu au fost lichidate”, ne-a spus șeful Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație, Oleg Poiată.

Potrivit lui Poiată, antreprenorul SC Delta ACM- 93 din România a încheiat lucrările pe strada V. Alecsandri și pe bd. C. Negruzzi din capitală, care fac parte din primul pachet BERD.

„Abaterile trebuie înlăturate de întreprinderile municipale care vor amenaja stațiile, spațiile verzi, subteranele și alte lucrări care nu au fost incluse în proiect”, ne-a spus Poiată.

Amintim că, acum o lună de zile, Poiată ne-a comunicat că „neconformitățile trebuia să fie lichidate până la sfârșitul lunii iunie curent”. Oleg Poiată ne-a spus că acestea întârzie să fie remaniate și deja „probabil până la 1 septembrie curent vor fi înlăturate”.

Amintim că într-un raport trimestrial (nr. 17) al reprezentanților Companiei internaţionale „EGIS”, firmă responsabilă de calitatea lucrărilor pe cele șase drumuri ce urmează a fi reparate în Chişinău, selectată de BERD şi BEI, se menţionează că „contractorul a finalizat lucrările pe str. V. Alecsandri și bulevardul C. Negruzzi. La 22 noiembrie 2016, a avut loc „recepția lucrărilor la cele două sectoare”.    (Video: Nadejda Roşcovanu)