VIDEO // Un avion Turkish Airlines s-a prăbuşit pe aeroportul Manas din capitala kîrgîză Bişkek

Cel puţin 30 de oameni au murit după ce un avion cargo al companiei Turkish Airlines s-a prăbuşit luni, 16 ianuarie, într-o zonă rezidenţială din apropiere de aeroportul Manas, din Kîrgîzstan, relatează Reuters, citată de Mediafax. Printre victime se numără cel puţin şase copii. 

Avionul s-a prăbuşit în momentul în care încerca să aterizeze pe aeroportul Manas din capitala kîrgîză Bişkek, în condiţii de vreme nefavorabilă, au mai precizat autorităţile.

Majoritatea celor decedaţi sunt din satul Dacha-Suu unde s-a prăbuşit avionul aparţinând companiei Turkish Airlines, care zbura de la Hong Kong la Istanbul, via Bişkek. Printre persoanele decedate se numără şi cei patru membri ai echipajului avionului, a anunţat Ministerul kîrgîz al Sănătăţii.

 

Aproximativ 15 case au fost distruse total sau parţial în urma accidentului aviatic, care s-a produs în jurul orei locale 7.30 (ora României, 3.30), a comunicat Ministerul pentru Situaţii de urgenţă din Kîrgîzstan.

Aeroportul Manas a fost închis, iar zborurile au fost anulate cel puţin până în cursul după-amiezii, au anunţat autorităţile aeroportuare.Ministerul Transporturilor de la Bişkek a identificat avionul implicat în accident ca fiind un aparat de tipul Boeing 747-400 al Turkish Airlines, însă compania turcă a negat informaţiile în acest sens, precizând că ar fi vorba de o aeronavă a firmei ACT Airlines, scrie Reuters.

“Condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa în tragicul incident în care a fost implicat un avion al ACT Airlines, în Kîrgîzstan”, se afirmă într-un mesaj postat pe contul de Twitter al Turkish Airlines.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)