VIDEO // Protest în faţa Direcţiei Generale Educaţie a Consiliului municipal Chişinău: „Nu ne otrăviţi copiii”

Protest în faţa Direcţiei Generale Educaţie a municipiului Chişinău: „Nu ne otrăviţi copiii”

Zeci de părinţi au protestat în această seară, 28 noiembrie, în faţa Direcţiei Generale Educaţie a Consiliului municipal Chişinău (DGETS). „Tverdohleb, demisia!”, „Criminalii, la puşcărie!”, „Corupţia ucide!”, „Nu ne omorâţi copiii!” au fost lozincile pe care le-au scandat părinţii care au protestat în faţa DGETS. Aceştia sunt indignaţi de indiferenţa de care dau dovadă autorităţile şi revendică demisia Tatianei Nagnibeda-Tverdohleb, şefa DGETS, transmite jurnal.md.

„Centrul de sănătate publică şi ANSA  trebuie să ne asigure o calitate buncă a alimentelor pentru copiii noştri”, a declarat unul dintre părinţi prezenţi la protest.  Părinţii au spus că vor veni mâine cu o listă de revendicări către instituţiile competente ca să poată face lumină în acest caz până la sfârşit.”

Părinţii solicită să fie creat un mecanism transparent în legătură cu licitaţiile publice. „Noi, ca părinţi, avem dreptul să ştim ce alimente consumă copiii noştri!”, a declarat zecile de protestatari. Totodată, aceştia spun că vor un mecanism legal prin care părinţii să poată verifica felul în care sunt alimentaţi copiii lor. „Vrem ca în fiecare instituţie de învăţământ preşcolar să fie creat câte un grup de părinţi care să meargă la depozit şi la bucătăria grădiniţelor şi să poată gusta mâncarea destinată copiilor noştri. Vrem un sistem video de monitorizare, care să fie urmărit de părinţi şi de persoanele responsabile”. Părinţii cer de asemenea crearea unei strategii de luptă împotriva corupţiei în toate instituţiile de învăţământ.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)