VIDEO // Procurorii ucraineni au cerut 40 de zile de arest pentru Platon

Procurorii ucraineni au cerut Judecătoriei Pecersk aplicarea unei măsuri de arest preventiv de 40 de zile omului de afaceri Veaceslav Platon. Declaraţia a fost făcută pentru UUN de procurorul din cadrul Procuraturii locale nr. 6 din Kiev, Romania Oriniak, scrie jurnal.md.

„Am depus o cerere pentru arestul temporar până la obţinerea documentelor necesare din R. Moldova, pentru a confirma vinovăţia unei infracţiuni. Prin urmare, am depus astăzi cererea şi am prezentat toate materialele necesare pentru confirmare. Aşteptăm o decizie legală şi motivată a instanţei”, a spus Oriniak.

Potrivit Oriniak, dacă Platon va primi 40 de zile de arest preventiv, Procuratura ucraineană va aştepta şi solicitarea de extrădare a suspectului din partea autorităţilor din R. Moldova. „În conformitate cu Codul de procedură penală, cerem arest pentru 40 de zile. De asemenea, cerem să fie un proces corect. Atât timp cât Republica Moldova va pregăti aceste documente, până le va trimite Procuraturii Generale, până totul va ajunge la noi… Posibil ca cererea de extrădare va ajunge mai rapid, dar este oricum nevoie de timp”, a adăugat procurorul Romania Oriniak.

Echipa de avocaţi care îl apără pe Veaceslav Platon susţin că la şedinţa de judecată de ieri a venit un reprezentant al Consulatului Republicii Moldova la Kiev şi acesta, în pofida şedinţei închise, intra şi ieşea des din sală primind indicaţii la telefon. Mai mult, avocaţii susţin că acesta ar influenţa judecătorii.

Amintim că Veaceslav Platon a fost dat luni în urmărire internaţională pentru implicare în furtul din sistemul bancar. El a respins acuzaţiile şi a declarat că dosarul penal i-a fost deschis la comanda lui Vladimir Plahotniuc pentru devierea atenţiei publice de la adevăratul beneficiar al „jafului secolului”.

The following two tabs change content below.