VIDEO // Poliţişti germani au găsit maşini furate în R. Moldova

 

Poliţişti germani caută în R. Moldova maşini furate. Câţiva oameni ai legii din Germania au venit la Chişinău tocmai pentru o astfel de operaţiune. Ieri mai multe maşini de lux au fost trase pe dreapta şi verificate dacă nu cumva au fost furate, trasmite protv.md.

Îndrumaţi de colegii lor nemţi, poliţiştii moldoveni au verificat atent maşinile scumpe. Oamenii legii din Germania nu au fost foarte vorbăreţi. „Nu este pentru presă”. Ei nu au verificat doar actele, au întrebat şoferii de unde au luat bani pentru asemenea maşini, iar explicaţiile şoferilor au fost dintre cele mai diverse: „A fost un cadou, nici nu ştiu exact cât costă.” „Asta e maşina de serviciu.” „Am vândut maşina veche de cinci ani, nu este atât de scumpă, pur şi simplu este nouă.” „Aproximativ 55.000 de euro, am procurat-o eu pot sa-mi permit”.

Operatiunea a fost organizată de Inspectoratul Naţional de Patrulare, poliţia de frontieră şi serviciul vamal. „Această operaţiune a fost organizată din cauza că politiştii de frontieră au depistat în ultima perioadă mai mulţi şoferi care au încercat să intre în RM sau să iasă cu maşini de lux, cu acte false”, a spus pentru protv.md Diana Sochircă, responsabila de comunicare cu presa la Inspectoratul de Investigaţie.

Bilanţul operaţiunii va fi făcut public vineri. Ieri, miercuri, 29 martie, cel puţin până la prânz, politiştii au identificat şi arestat trei maşini furate. Acestea vor fi duse la parcarea Inspectoratului Naţional de Patrulare până când se va face lumină în fiecare caz.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)