VIDEO // Oazu Nantoi despre raportul edilului capitalei: „Nu o să-l ajute pe Chirtoacă acest raport”

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, şi-a prezentat astăzi raportul de activitate pentru anul trecut. În timpul discursului, a fost fluierat de protestatari, ţinuţi la distanţă de forţele de ordine. Întrebările adresate lui Chirtoacă de către cei nemulţumiţi de activitatea primăriei, la sfârşitul prezentării raportului, au provocat dispute între primar şi protestatari (vedeţi video).

„Aseară, la ora 11 când am ieşti din primărie, utilajele de reparaţie a bulevardului Ştefan cel Mare stăteau chiar în faţa primăriei. La nouă ani de activitate, după multe alte activităţi şi eforturi, am ajuns să facem reparaţie şi pe bulevardul Ştefan cel Mare. Este principalul bulevard al republicii de care nu s-a atins nimeni timp de 50 de ani, de când a fost construit. Acest lucru arată că oraşul se mişcă totuşi înainte cu toate greutăţile pe care le are”, a deschis lista succeselor şi proiectelor de viitor Dorin Chirtoacă, obţinute cu „un buget doar de supravieţuire şi blocaj din partea consiliului municipal timp de un an de zile”, a ţinut să menţioneze edilul capitalei.

Chirtoacă a prezentat o listă lungă de realizări, pentru ultimele 12 luni: „crearea a 2000 de locuri de muncă, asamblarea a încă 20 de troleibuze, reţelele de iluminat Aeroport-Sângera, reconstrucţia Teatrului „Satiricus”, circa 5000 de locuri de parcare şi amenajare a curţilor de bloc, reparaţia capitală a grădiniţei „Orfeu” la standarde germane, deschiderea de noi locuri în grădiniţe, recuperarea a trei grădiniţe şi deschiderea mai multor grupe cu reparaţie capitală în grădiniţa 157, reparaţia blocului chirurgical şi a secţiei terapie intensivă a Spitalului „Sfânta Treime” cu dotarea acestuia cu utilaje în valoare de 6 milioane de euro printr-un proiect japonez, deschiderea Centrului de andrologie din Chişinău, inaugurarea bustului poetului Andrei Mureşanu, reparaţia Bibliotecii „Târgovişte”, finalizarea construcţiei mansardei de pe strada Independenţei 10/2, finalizarea construcţiei staţiei de salvare din parcul „La izvor”, înlocuirea geamurilor la blocurile de locuit în scări pentru eficienţă energetică, 40 de noi locuri de joacă, susţinerea suburbiilor pentru reţelele de apeduct – canalizare, drumuri, reparaţii etc. în volum de până la 5 milioane lei pentru fiecare suburbie din municipiu, derularea proiectelor de construcţie a străzilor din Chişinău, reciclarea gunoiului şi modernizarea acestui serviciu”.

DSC_9578protest anti primarnadea roscovanu photo

Protestatarii anti-Chirtoacă

La finalul prezentării raportului, Chirtoacă i-a invitat pe cei ce protestau să vorbească la microfon despre nemulţumirile pe care le invocă. Aşa cum protestatarii au rămas nemulţumiţi de răspunsul primarului la întrebările pe care i le-au pus, aceştia au început a-l fluiera. „Ştiţi care e problema, pentru că dumnealor nu vor ca noi să ajungem la standarde europene, vor ca noi să stăm în genunchi în faţa Kremlinului cum am stat 200 de ani, de asta şi ţipă aşa tare, fiindcă noi prezentăm rezultate la standarde europene. Ori noi o să mergem pe acest drum până la capăt, ori dumnealor or să-şi facă hatârul să stea în capul nostru încă 200 de ani, asta e realitatea”, le-a replicat Chirtoacă. (Vedeţi mai sus secvenţa video cu disputele dintre primar şi protestatari.)

Solicitat să comenteze rezultatele raportului prezentat de către primarul de Chişinău pentru anul trecut, consilierul municipal PPEM, Oazu Nantoi, ne-a declarat că nu a văzut, dar nici nu va comenta acest raport: „N-o să-i ajute lui Chirtoacă acest raport”, a spus Nantoi, menţionând că rezultatele muncii lui Chirtoacă se văd pe faţa Chişinăului, iar chişinăuenii nu sunt orbi.

Salvează

Salvează

The following two tabs change content below.
Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu