VIDEO // O femeie a montat explozibilul sub automobilul lui Pavel Şeremet

Ziarul „Обозреватель” din Ucraina a publicat o înregistrare video în care apare o femeie ce montează explozibilul sub maşina jurnalistului rus Pavel Şeremet. Mai întâi, de automobil s-a apropiat un bărbat. Acesta s-a aşezat lângă portiera şoferului şi a pregătit totul pentru montarea explozibilului.

Peste câteva ore, aceştia au plecat împreună în direcţia blocului în care locuia Şeremet. Femeia avea o geantă grea. Potrivit publicaţiei, anume în această geantă se afla explozibilul. În decursul unei ore, aceştia s-au reîntâlnit, au vorbit şi s-au despărţit din nou. Femeia s-a apropiat de maşină, a scos explozibilul şi l-a montat sub bancheta şoferului. Procesul nu a luat mai mult de un minut.

Ancheta consideră că, în acest moment, bărbatul se afla peste drum, urmărind situaţia. Potrivit unei surse a publicaţiei, locul în care era parcată de obicei maşina jurnalistului era ocupat de un microbuz cu număr de înmatriculare din alt oraş. Vehiculul a plecat doar după ce automobilul jurnalistului a fost parcat în alt loc.

Potrivit anchetei, ţinta asasinilor a fost Pavel Şeremet.

Jurnalistul Pavel Şeremet a murit la 20 iulie curent în urma exploziei maşinii sale în centrul Kievului.