VIDEO // Momentul în care un bărbat din capitală este reţinut de către mascaţi: Promova terorismul pe reţelele de socializare. Ce au găsit poliţistii în casa individului

Un bărbat de 34 de ani din capitală a fost reţinut de către mascaţii de la SIS fiind suspectat de instigare în scop terorist şi promovarea pe reţelele de socializare a terorismului, transmite protv.md.

Potrivit Procuraturii, în cadrul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţie, s-a stabilit că în perioada 2015–2016, individul a postat pe profilul său de pe o reţea de socializare imagini foto şi video cu arme şi muniţii, însoţite de simbolurile unei organizaţii teroriste din Siria.

Totodată, acesta a plasat mai multe postări cu caracter de propagandă, justificare şi instigare la acţiuni cu caracter terorist, imagini cu soldaţi înarmaţi, afişând simbolurile şi gesturile acestei organizaţii, imagini cu liderii ideologici şi politici, materiale video în care sunt prezentate discursuri cu îndemnuri de acţiuni concrete, direcţionate spre susţinerea acţiunilor desfăşurate de către organizaţia teroristă prezentata.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul bărbatului, au fost ridicate informaţii şi suporturi electronice care confirmă faptul comiterii infracţiunii. Fiind audiat de procurori, acesta şi-a recunoscut vinovăţia. Individul a fost arest pentru 20 de zile.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)