VIDEO // Manisfestaţie la Chişinău împotriva fraudării scrutinului din 13 noiembrie

_dsc7549protest-anti-dodon-20-noiembrie-2016nadeajda-roscovanu-photo

Foto: Nadea Roşcovanu

„Dodon nu eşte preşedintele meu!”, „Vrem alegeri libere!”, au strigat manifestanţii în Piaţa Marii Adunări Naţionale, exprimându-şi nemulţumirea faţă de ilegalităţile admise de către autorităţile moldoveneşti. Protestatarii au făcut apel către toţi cetăţenii R. Moldova să demonstreze demnitate şi să iasă la protest, pentru că doar astfel vom putea recupera statul capturat. Protestatarii revendică anularea alegerilor, demisia Comisiei Electorale Centrale (CEC) şi a ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

_dsc7553protest-anti-dodon-20-noiembrie-2016nadeajda-roscovanu-photo

Foto: Nadea Roşcovanu

Lidera PAS, Maia Sandu, a lansat un apel către protestatari în care îi îndeamnă să nu se lase antrenaţi în provocări şi să rămână vigilenţi. În plus, Sandu a ţinut să accentueze că manifestaţiile au loc împotriva autorităţilor care nu au fost capabile să asigure fiecărui cetăţean dreptul constituţional la vot. Unul dintre protestatari a subliniat că fraudarea alegerilor şi, ca rezultat, instalarea lui Igor Dodon nu este altceva decât împiedicarea unor acţiuni naţionale în 2018.

_dsc7546protest-anti-dodon-20-noiembrie-2016nadeajda-roscovanu-photo

Foto: Nadea Roşcovanu

Amintim că, la începutul săptămânii, a avut loc în capitală un protest de amploare faţă de rezultatele alegerilor. Mii de oameni s-au arătat revoltaţi faţă de rezultatele alegerilor prezidenţiale pe care le declară fraudate, cerând demisia CEC. După mai multe ore de protest la sediul CEC, mulţimea s-a îndreptat în PMAN, unde a continuat să protesteze. Oamenii au aprins lumânări şi au scandat lozinci de mobilizare pentru a pune presiune pe autorităţi astfel încât acestea să recunoască fraudarea alegerilor şi să declare alegeri repetate.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)