(VIDEO) Mama victimei deputatului PDM Constantin Țuțu îl întreabă pe acesta de ce i-a omorât feciorul

După patru ani de la incident, judecătorii de la Judecătoria Orhei urmează să pronunțe o primă decizie în dosarul omorului de la Orhei, în care figurează și numele deputatului Constantin Țuțu, scrie politik.md.

Deși majoritatea inculpaților și-au spus ultimul cuvânt în ședința de astăzi, 26 aprilie, judecătorii au decis să amâne pronunțarea deciziei finale pentru 10 mai 2016.

La începutul lui mai 2012, în urma unui schimb de focuri în parcarea unui local din afara Chișinăului, un bărbat a fost împușcat mortal, iar o altă persoană a fost internată în stare gravă la spital. Deși inițial deputatul Constantin Țuțu a fost acuzat de omor, procurorii au dispus ulterior încetarea cercetării penale, iar în prezent acesta riscă o sancțiune pentru acte de huliganism.

Potrivit avocatului victimei, conflictul ar fi fost unul personal. Victima, Alexei Veretco, a fost chemat la fața locului pentru discuții pe marginea unui incident produs anterior, însă în parcare acesta ar fi fost întâlnit de peste zece bărbați, printre care și Constantin Țuțu. Avocatul Roman Zadoinov susține că există imagini video în care se vede cum se împușcă de nenumărate ori în roțile automobilului, apoi chiar în mașina în care se afla Alexei Veretco.

Pe de altă parte, inculpații pledează nevinovați și spun că incidentul a fost o nefericită întâmplare, după ce victima le-ar fi blocat cu mașina ieșirea din parcare. În cadrul ședinței de astăzi, luptătorul de kickboxing Constantin Țuțu a pledat nevinovat în fața instanței, iar pentru reprezentanții presei a refuzat să facă declarații.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)