VIDEO // Ilan Şor va sta 30 de zile după gratii. Ravnopravie a organizat o acţiune de protest pentru eliberarea primarului de Orhei

Magistrații de la Judecătoria Buiucani, mun. Chişinău, au decis ca Ilan Şor să fie plasat în arest preventiv de 30 de zile. Primarul de Orhei nu s-a prezentat la ședința de judecată, invocând probleme de sănătate. În timpul deliberării magistraţilor, au fost aduşi organizat de la Orhei mai multe autocare cu protestatari, care au scandat: „Şor, te iubim!”; „Fără tine nu plecăm!” etc.

„Ilan Șor nu a fost la ședință invocând probleme de sănătate și a cerut, prin intermediul avocaților săi, să fie examinată cererea în lipsa lui”, a declarat procurorul Adriana Bețișor. Ilan Șor este bănuit de escrocherii și spălare de bani în proporții deosebit de mari într-un dosar deschis recent de către procurorii anticorupție. „Aceste crime au fost comise în perioada în care deținea funcția de președinte al Consiliului de administrare al Băncii de Economii”, a precizat Bețișor. Avocații lui Ilan Shor au declarat că vor ataca decizia Judecătoriei Buiucani la Curtea de Apel. „Dl Şor nu dorește să participe la acest show organizat de Procuratura anticorupție, deoarece domnia sa are deja o măsură preventivă care nu a fost încălcată”, au declarat aceştia.

În timpul deliberării, formaţiunea politică „Ravnopravie” a organizat o manifestaţie cu participarea mai multor locuitori ai oraşului Orhei aduşi organizat cu mai multe autocare la Chişinău. Precizăm că Ilan Şor a fost ales la 19 iunie preşedinte al acestui partid. Manifestanţii au solicitat eliberarea lui Ilan Şor, scandând: „Vrem pe Şor acasă!” (Sic!). De asemenea, în timpul discursurilor rostite de la o tribună improvizată, protestatarii strigau: „Şor, noi te iubim!”; „Fără tine nu plecăm!” ş.a. O bună parte din manifestanţi era alcătuită din vorbitori de limbă rusă, printre aceştia erau mulţi tineri de constituţie atletică, precum şi persoane de la care mirosea a alcool. La sfârşitul acţiunii, buticurile din jurul edificiului Preturii Buiucani şi-au epuizat stocurile de bere.

Amintim că omul de afaceri şi primarul de Orhei, Ilan Şor, a fost reţinut miercuri seară pentru 72 de ore într-un dosar de escrocherie în proporţii deosebit de mari. Adriana Beţişor, procurorul responsabil şi de acest caz, a menţionat că omul de afaceri ar fi implicat într-un alt dosar decât cel deschis în urma raportului Kroll, care stă pe poliţă de mai mult de un an.

The following two tabs change content below.
Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu

Ultimele articole de Nadea Roşcovanu (vezi toate)