VIDEO // Igor Dodon a fost huiduit de moldovenii din Italia: „Sunteţi complicele lui Plahotniuc, nu sunteţi preşedintele nostru!”

Igor Dodon a fost huiduit în ieri seară, 7 martie, la Padova de către comunitatea de moldoveni stabiliţi în acest oraş. Unii i-au reproşat preşedintelui că ar lucra în cârdăşie cu Vlad Plahotniuc.

Şeful statului a relatat despre această vizită pe Facebook: „Ieri, fiind într-o vizită privată în Italia, m-am întâlnit cu moldovenii noștri aflați la muncă sau stabiliți cu locul de trai în Padova și regiunile din apropiere. Diaspora moldovenească din Italia este a doua ca mărime, după cea din Federația Rusă și numără circa 150 mii de persoane oficial. Am fost întâmpinat foarte cald de mai mulți preoți, care slujesc în aceste locuri, dar se plâng că atenția pe care ar trebui să o acorde autoritățile moldovenești diasporei este prea mică, exprimându-și speranța că astfel de întrevederi vor avea loc cu regularitate.

Numărul de doritori care au venit a fost mare, peste 300 de persoane. Am insistat să intre în sală absolut toţi, chiar dacă poliţia italiană a propus ca un grup mai gălăgios să nu fie admis. Întrebări au fost foarte multe, inclusiv puse de provocatori, dar m-am convins că astfel de întrevederi sunt necesare, deoarece oamenii sunt dornici să cunoască informația despre ce se întâmplă în țara lor de baștină, din prima sursă.

Oamenii sunt disperați, ei așteaptă schimbări pozitive în Moldova, așteaptă relansarea economiei, deschiderea locurilor de muncă, eradicarea corupției, tragerea la răspundere a persoanelor ce s-au făcut vinovate de „jaful secolului”, astfel încât să poată reveni într-un stat civilizat și prosper. Sunt sigur că în comun vom putea schimba lucrurile spre bine”.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)